Ze sportu:

Čeští hokejisté Jaromír Jágr, Marek Židlický a Patrik Eliáš měli v sobotním utkání NHL výrazný podíl na výhře New Jersey ve Washingtonu 5:4 v prodloužení. Židlický vstřelil dvě branky a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Jágr zaznamenal tři kanadské body za gól a dvě přihrávky a 694. trefou v NHL vyrovnal v historické tabulce střelců sedmého Marka Messiera. Eliáš přispěl k vítězství Devils dvěma asistencemi, stejnou bilanci si na druhé straně připsal Martin Erat.

Český basketbalista Jan Veselý zůstal ve druhém utkání za sebou mezi náhradníky Washingtonu, který v sobotu zvítězil v NBA v Bostonu 106:99, přestože prohrával již o 18 bodů. Celtics ztratili slibný náskok stejně jako v předchozím duelu s Detroitem, v němž vedli dokonce o 21 bodů, a nepovedlo se jim upevnit si první místo v Atlantické divizi. O třetí vítězství Washingtonu v řadě se zasloužil 27 body Trevor Ariza.

Krasobruslař Tomáš Verner získal jubilejní desátý titul mistra České republiky. Na společném česko-slovensko-maďarsko-polském šampionátu v Bratislavě porazil druhého Michala Březinu o 28 bodů. Sedmadvacetiletý Verner ovládl páteční krátký program i sobotní volnou jízdu.

Skokan na lyžích Jan Matura se na SP v Engelbergu propadl z devátého místa na konečnou 22. pozici. Jakub Janda byl 15., vyhrál Polák Stoch.

Čeští hokejisté zdolali na Channel One Cupu v Soči Švédsko 2:1 po samostatných nájezdech a s pěti body vedou tabulku turnaje. V rozstřelu rozhodl Roman Červenka a ukončil sérii čtyř porážek ve vzájemných zápasech s výběrem Pära Martse. V závěrečným utkání čeká Čechy v neděli od 11:00 SEČ domácí Rusko a k triumfu na třetím dílu Euro Hockey Tour jim stačí získat bod.

Ostravští obhájci mistrovského titulu prohráli v 11. kole volejbalové extraligy doma s ČZU Praha 1:3 a soupeř je vystřídal na čtvrtém místě tabulky. Ostravané neuspěli po třech vítězstvích za sebou. Hosté v útoku nejvíce spoléhali na reprezentanta Michala Fingera, který se postaral o 31 bodů ČZU.

Na osmém místě skončil Zdeněk Štybar při svém prvním ostrém startu v této cyklokrosové sezoně v belgickém Essenu, kde žije. Ve čtvrtém dílu série Bpost Bank Trofee ztratil bývalý dvojnásobný mistr světa přes minutu na vítězného Kevina Pauwelse, který vyhrál suverénně před dalšími Belgičany Svenem Nijsem a Nielsem Albertem.

Česká výprava obsadila v medailovém pořadí světové zimní univerziády v Itálii páté místo. Reprezentanti vybojovali v 78 disciplínách čtyři zlaté, tři stříbrné a šest bronzových medailí. Nejlepší byli Rusové s 15 tituly před Polskem (deset), Koreou (osm) a Čínou (pět).

Znakařka Simona Baumrtová skončila druhá a prsařka Petra Chocová čtvrtá na stometrových tratích na exhibičním souboji plavců Evropy s výběrem USA v Glasgowě. Evropský výběr nakonec po velkém boji prohrál s Američany o jediný bod 131:132.

Skikrosaři Tomáš Kraus a Andrea Zemanová vypadli v osmifinále Světového poháru v italském Innichenu. Kraus skončil jednadvacátý, Zemanová, která vyvázla bez zranění z nebezpečně vyhlížejícího pádu, byla o čtyři místa horší. Zvítězili Švýcarka Fanny Smithová a poprvé v kariéře Kanaďan David Duncan.