Ze sportu:

Česká tenistka Petra Kvitová si finále na Turnaji mistryň nezahraje. Předloňská vítězka vrcholu sezony v Istanbulu nestačila na Li Na a Číňance podlehla ve dvou setech 4:6 a 2:6. "Kdyby mi někdo po US Open řekl, že se kvalifikuju a budu tady v semifinále, tak bych si nemyslela, že je normální. Ale za pár dní to budu brát ještě líp, než to beru teď. Bylo to docela dobré ukončení sezony," řekla Kvitová k Turnaji mistryň. Třiadvacetiletá Kvitová působila po páteční třísetové bitvě s Němkou Angelique Kerberovou, díky které se dostala do semifinále, bez jiskry. Hůře podávala, byla u míčů o něco pomaleji a z toho pramenily nevynucené chyby.

Cyklokrosařka Pavla Havlíková dojela v závodě Světového poháru na domácí trati v Táboře třetí. Vyhrála Američanka Katherine Comptonová, na kterou česká reprezentantka ztratila sedm sekund. Očekávání v závodě juniorů naplnil vítězný Adam Ťoupalík. Mezi muži do 23 let byl Vojtěch Nipl sedmý.

Obránce Martin Latka vstřelil svůj první gól po přestupu do Düsseldorfu. Český fotbalista však v závěru duelu druhé německé ligy mířil i do vlastní sítě a uzavřel debakl svého týmu 1:6 s Paderbornem, který zařídil čtyřmi brankami Mahir Saglik.

Český útočník Jan Kovář přispěl v Kontinentální hokejové lize gólem k vítězství Magnitogorsku 2:1 nad Astanou. Mezi střelce se podruhé v sezoně zapsal i obránce Marek Trončinský, jehož Chanty-Mansijsk ale prohrál s Nižněkamskem 3:6, za který gólem a asistencí kontroval Petr Koukal.

Fotbalisté Hradce Králové přišli o sérii devíti zápasů bez porážky, když ve 13. kole Národní ligy prohráli na hřišti Bohemians Praha 0:1. Mohou tak přijít o vedení v tabulce druhé nejvyšší soutěže, jelikož Karviná ztrácí jediný bod a má zápas k dobru.

České fotbalistky vstoupily do kvalifikace o postup na mistrovství světa 2015 vítězstvím 3:1 na hřišti Makedonie. Skóre otevřela Divišová a po změně stran dvěma góly potvrdila výhru Voňková.

Fotbalisté pražské Slavie porazili Bohemians 1905 ve vršovickém derby 1:0 a ve čtvrtém ligovém zápase pod vedením trenéra Miroslava Koubka se dočkali první výhry. Jediný gól stačil v předehrávce 12. kola k výhře i Dukle, která zdolala Ostravu díky penaltě Petra Malého.

Fotbalisté Zlína prohráli v 13. kole druhé ligy s Viktorií Žižkov 1:2 a stále se drží jen tři body nad sestupovým pásmem. Domácí tým přitom po Železníkově penaltě vedl, ale Mareš a střídající Škoda otočili výsledek ve prospěch Pražanů, jimž v tabulce patří osmé místo.

Tenista Radek Štěpánek vynechá příští týden turnaj série Masters v Paříži a připraví se na blížící se vrcholy roku. Nejdříve bude hrát od 4. listopadu v Londýně čtyřhru na Turnaji mistrů a vzápětí spolu s českým týmem bojovat v Srbsku ve finále Davisova poháru o obhajobu "salátové mísy".

Český hokejista Radek Martínek ve svém prvním utkání v tomto ročníku NHL přispěl dvěma asistencemi k výhře New Yorku Islanders 4:3 v Pittsburghu. Po přihrávkách sedmatřicetiletého obránce, který s Islanders podepsal smlouvu ve středu, hosté v závěru utkání vyrovnali na 2:2 a 3:3. Obrat dokonal v předposlední minutě Josh Bailey.

Lukáš Pešek se nekvalifikoval do nedělní Velké ceny Japonska silničních motocyklů. V předposledním závodu mistrovství světa na okruhu v Motegi se dnes v kategorii MotoGP nevešel do požadovaných 107 procent času nejlepšího jezdce. Jakub Kornfeil byl v kvalifikaci třídy Moto3 šestnáctý.

Autor: Jan Charvát