Sport:

Plochodrážní závod o Zlatou přilbu vyhrál Australan Darcy Ward. Druhý v pardubickém finále skončil Američan Greg Hancock, třetí místo obsadil Polák Przemyslaw Pawlicki. Nejlepším českým jezdcem byl Josef Franc na jedenáctém místě.

Hokejisté Lva Praha prohráli v Kontinentální lize s Novosibirskem 3:5, poté co už po první třetině vedl domácí Sibir 4:0. Lev si připsal v desátém utkání sezony čtvrtou porážku. V úterý čeká svěřence trenéra Václava Sýkory od 11:00 středoevropského letního času duel na ledě Vladivostoku.

Motocyklový jezdec Jakub Kornfeil po pádu nedokončil Velkou cenu Aragonie, do níž startoval z nadějné desáté pozice. Po sérii pěti závodů, v nichž bodoval, přišel o šanci na další bodový příděl už v nájezdu do třetího kola. Ve třinácté Grand Prix sezony nedojel do cíle závodu Moto3 potřetí. Lukáš Pešek v královské MotoGP skončil devatenáctý, poslední mezi jezdci, kteří závod dokončili.

Fotbalisté Viktorie Žižkov remizovali v 10. kole druhé ligy s Bohemians Praha 1:1 a dál čekají na první letošní výhru v domácím prostředí. Pražské derby přineslo v souboji týmů z dolní poloviny tabulky Fotbalové národní ligy hodně emocí. Žižkov je zatím třináctý, Bohemians patří předposlední místo. Oba týmy dělí jediný bod.

Petra Kamínková a překvapivě Petr Vitner jsou mistry České republiky v silničním běhu. Kamínková se na trůn na legendární běchovické desetikilometrové trati vrátila po třech letech, Vitner porazil favorizovaného Jiřího Homoláče. Absolutními vítězi 117. ročníku slavného závodu se stali Ukrajinec Olexandr Matvijčuk a Keňanka Christine Chepkemeiová.

Pouze do čtvrtfinále mezinárodního mistrovství republiky v badmintonu v Brně se dostali české jedničky Petr Koukal a Kristína Gavnholtová. Tituly ve dvouhře získali Anup Shridhar z Indie a Kirsty Gilmourová ze Skotska.

Fotbalisté Sparty vyhráli v pražském derby na hřišti Slavie 2:0 a v čele prvoligové tabulky si po 10. kole udrželi čtyřbodový náskok na mistrovskou Plzeň. "Sešívaní" zůstávají na předposledním místě a v Edenu prohráli čtvrté z pěti utkání v sezoně. Duel rozhodli odchovanci Slavie. Po hodině hry se z přímého kopu Lukáš Vácha, v závěru pojistil vítězství Bořek Dočkal.

Fotbalisté Olomouce v prestižním moravském derby zvítězili nad Brnem 2:0 a připsali si třetí výhru v nejvyšší soutěži za sebou. Sigma se dostala na sedmé místo, Brno je třinácté.

Fotbalisté Slovácka a Ostravy se v 10. ligovém kole rozešli smírným výsledkem 2:2.

Fotbalisté Znojmo slaví svou historicky premiérovou výhru v nejvyšší soutěži. Nováček první ligy v 10. kole překvapivě porazil v Brně Mladou Boleslav 2:0, bodoval po čtyřech předešlých porážkách a z posledního místa v tabulce ztrácí už jen bod na nesestupové příčky. Zápas sledovala nejnižšší návštěva v tomto ročníku 391 diváků.

Fotbalisté Teplic dál drží třetí místo v tabulce i stoprocentní domácí bilanci. V desátém ligovém kole porazili Bohemians Praha 1905 vysoko 5:1 a jako první tým nastříleli v sezoně 30 gólů.

Český fotbalista Jaroslav Plašil svým prvním gólem v italské lize pomohl Catanii k výhře 2:0 nad Chievem. Sicilský tým vyhrál poprvé v sezoně.

Hokejisté Karlových Varů porazili v 7. extraligovém kole Liberec 5:1. Západočeši tak pod nově dosazeným koučem Karlem Mlejnkem i ve druhém utkání po sobě bodovali a vůbec poprvé v sezoně vyhráli za tři body. Energie udělala zásadní krok k vítězství povedeným nástupem - už v polovině první třetiny vedli domácí 2:0.

Hokejistům Lva Praha bude několik zápasů chybět útočník Niko Kapanen. Finský centr si podle klubového webu z pátečního utkání Kontinentální ligy v Novokuzněcku, kde přispěl dvěma góly k výhře 5:3, odnesl zranění v dolní polovině těla.

Jan Kopecký s převahou vyhrál Chorvatskou rallye a šestým vítězstvím v sezoně potvrdil zisk titulu mistra Evropy. Tovární jezdec Škody se v čele pořadí držel od páté ze čtrnácti rychlostních zkoušek, celkem vyhrál devět měřených testů, z toho šest za sebou v závěru první etapy a na začátku druhé.

Tenistka Lucie Šafářová vyřadila v 1. kole v Pekingu turnajovou patnáctku Australanku Samanthu Stosurovou. Vítězku US Open 2011 zdolala 7:5, 6:3

Radek Štěpánek vyhrál ve Francii popáté v kariéře tenisový challenger. V souboji dvou účastníků nedávného daviscupového semifinálové v Praze porazil ve finále v Orléansu Argentince Leonarda Mayera 6:3 a 6:4.

Tenista Tomáš Berdych ani ve třetím letošním finále neuspěl. Nejvýše nasazený český hráč dnes v Bangkoku prohrál s Kanaďanem Milosem Raonicem 6:7, 3:6 a dál je v sezoně jako jediný z elitní desítky světového žebříčku bez turnajového titulu.

Čeští hokejisté Martin Erat z Washingtonu, Jakub Kindl z Detroitu a Radko Gudas z Tampy Bay si připsali v sobotních přípravných zápasech na nový ročník NHL po jedné asistenci, ale porážkám svých týmů nezabránili. V brance Detroitu odchytal úvodní dvě třetiny duelu na ledě Toronta Petr Mrázek a při porážce 1:3 inkasoval dvě branky.

Motocyklista Jakub Kornfeil po pádu nedokončil Velkou cenu Aragonie, do níž startoval z nadějné 10. pozice. Závod MS v Moto3 vyhrál Španěl Rins.