Ze sportu:

Nedělní výsledky 12. kola první fotbalové ligy: Hradec Králové - Mladá Boleslav 0:0, Jablonec - Příbram 5:1, Plzeň - Brno 4:1, České Budějovice - Ostrava 2:1 a Ústí nad Labem - Slavia Praha 1:1. V tabulce vede Plzeň před pražskou Spartou a Teplicemi, poslední je stále Brno.

Výsledky 12. kola hokejové extraligy: Slavia Praha - Mladá Boleslav 1:3, Liberec - Litvínov 3:2 v prodloužení, Karlovy Vary - České Budějovice 1:2 po samostatných nájezdech, Kladno - Brno 4:1, Vítkovice - Sparta Praha 5:2 a Plzeň - Třinec 3:1. V tabulce jsou první Vítkovice před Českými Budějovicemi a Třincem, poslední je stále Kladno.

Cyklokrosař Zdeněk Štybar zahájil cestu za obhajobou celkového prvenství ve Světovém poháru ve velkém stylu. V úvodním závodu v Aigle český mistr světa zcela přesvědčivě vyhrál, druhý za ním dojel Niels Albert z Belgie. Na stupně vítězů vystoupila také Kateřina Nashová, která skončila třetí; zvítězila Američanka Katherine Comptonová. Štybar absolvoval v nové sezoně v duhovém trikotu mistra světa šest závodů a nic jiného než vítězství zatím nezažil. Po dvou výhrách v domácím poháru nenašel přemožitele ani v prvních závodech seriálů GVA a Superprestige.

České tenistky Renata Voráčová a Barbora Záhlavová-Strýcová vyhrály na turnaji v Linci titul ve čtyřhře. Ve finále porazily česko-slovinskou dvojici Květa Peschkeová, Katarina Srebotniková 7:5 a 7:6. Sedmadvacetiletá Voráčová si v Linci připsala první letošní a celkem šestý deblový titul v kariéře. Naopak o tři roky mladší Záhlavová-Strýcová vybojovala už pátý triumf v sezoně. Společně si už letos o titul jednou zahrály, v Bastadu však neuspěly.

Český motocyklový jezdec Karel Abraham potřetí za sebou bodoval v mistrovství světa třídy Moto2. Po třetím místě v Japonsku a šestém v Malajsii obsadil desátou pozici v Grand Prix Austrálie a získal šest bodů. Jakub Kornfeil ve stopětadvacítkách dosáhl na dva body, když po týdnu zopakoval 14. místo z Malajsie. Abraham byl na Phillip Islandu desátý už v kvalifikaci.

Čeští překážkoví jezdci vyhráli tři dostihy na sobotním závěrečném mítinku sezony na závodišti v italském Meranu. Mezi vítěze se zařadili Josef Váňa mladší, Josef Bartoš a Jan Faltejsek. Váňa uspěl v sedle v Česku chystaného Brokera, který vyhrál dostih s proutěnými překážkami o 13.200 eur. Naproti tomu Bartoš a Faltejsek triumfovali s italskými koňmi. Bartoš opanoval hlavní dostih mítinku Gran Criterio d'Autunno o 88.000 eur. K vítězství dovedl koně Chic Anti Shock, zatímco Kamelie, chystaná v Česku a ježděná Josefem Váňou, tento závod dokončila na třetím místě.