Ze sportu:

Český tenista Tomáš Berdych vypadl na turnaji série Masters v Paříži ve čtvrtfinále. Vítěz tohoto turnaje z roku 2005 nestačil na obhájce loňského triumfu Davida Ferrera ze Španělska, jemuž podlehl 6:4, 5:7 a 3:6.

Tenista Tomáš Berdych se na Turnaji mistrů v Londýně utká se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem, kterého neporazil přes sedm let. Ostatními soupeři českého hráče ve skupině A budou další Španěl David Ferrer a Švýcar Stanislas Wawrinka, proti kterému nastoupí v pondělí k prvnímu zápasu turnaje.

Fotbalisté Plzně v předehrávce 13. kola první ligy porazili doma Jablonec 6:1 a minimálně do soboty se vrátili na druhé místo tabulky před Teplice. Jablonec dohrával od 22. minuty bez vyloučeného Nováka.

Hokejisté Sparty porazili v 17. kole Tipsport extraligy Liberec 5:2 a po sedmé výhře za sebou zvýšili náskok v čele tabulky na pět bodů. Na druhé místo se posunula díky vítězství 5:1 nad Vítkovicemi Kometa Brno, která předstihla o skóre Slavii a Hradec Králové. Mountfield vyhrál právě na Slavii 2:1.

Čeští házenkáři vyhráli nad vicemistry Evropy Srbů. Po páteční remíze 29:29 je v druhém přípravném utkání v Praze porazili 30:25.

Útočník San Jose Tomáš Hertl byl vyhlášen nejlepším nováčkem měsíce října v NHL. Stále ještě devatenáctiletý centr nasbíral ve 13 zápasech 11 bodů (8+3) a je nejproduktivnější mezi debutanty v zámořské hokejové lize.

Fotbalisté Českých Budějovic remizovali ve 14. kole druhé ligy doma s Vlašimí 0:0 a promarnili možnost posunout se do čela tabulky. To by jim zajistila i nejtěsnější výhra, takto zůstali čtvrtí za triem Hradec Králové, Karviná, Táborsko.

Z duelu bratrů Kovářů v KHL vyšel úspěšněji brankář Jakub, jehož Jekatěrinburg porazil 5:4 po samostatných nájezdech Magnitogorsk s Janem Kovářem v centru elitního útoku. Bývalý útočník Plzně svého staršího bratra nepřekonal, nicméně připsal si dvě asistence.

Třinečtí hokejisté porazili na vlastním ledě v 17. kole extraligy obhájce titulu Plzeň 3:0. Oceláři vstřelili všechny tři branky ve druhé třetině a všech byl Jiří Polanský. Brankář Šimon Hrubec si připsal třetí čisté konto v sezoně.

Český basketbalista Jan Veselý bude po této sezoně NBA nechráněným volným hráčem. Vedení Washingtonu Wizards totiž nevyužilo opci, která mu umožňovala s šestkou draftu 2011 prodloužit smlouvu o další rok.

Hokejisté Lva Praha zakončili v Kontinentální lize sérii čtyř zápasů venku výhrou na ledě Atlantu Mytišči 4:0 a vrátili se v Západní konferenci na pozice pro play off.

České florbalistky prohrály v úvodním utkání na Euro Floorball Tour v Göteborgu se Švýcarskem 4:7. Vítězky rozhodly v druhé třetině, v které získaly díky třem gólům vedení 5:2. Další zápas čeká Češky v sobotu od 17:30 proti Švédsku.

Čeští florbalisté vstoupili do turnaje Euro Floorball Tour ve švýcarském Schaffhausenu porážkou se Švédskem 3:10. Svěřenci trenérů Radima Cepka a Zdeňka Skružného sice vedli ve 12. minutě 3:2, ale úřadující mistři světa pak ukázali svou sílu. Další zápase čeká český výběr v sobotu od 14:00 proti Finsku.