Sport:

Tenistka Petra Kvitová vyhrála turnaj v Tokiu a získala jedenáctý titul ve dvouhře v kariéře. Sedmá nasazená hráčka v dnešním finále porazila Němku Angelique Kerberovou po setech 6:2, 0:6 a 6:3.

Tenista Tomáš Berdych si zahraje na turnaji v Bangkoku potřetí letos finále. Dostal se do něj po úspěšné třísetové bitvě s Francouzem Gillesem Simonem, kterého porazil 6:7, 6:2 a 7:5. O první titul v sezoně bude česká jednička v neděli usilovat buď proti obhájci trofeje a dalšímu Francouzi Richardu Gasquetovi, nebo proti Milosi Raonicovi z Kanady.

Jan Kopecký s převahou vyhrál Chorvatskou rallye a šestým vítězstvím v sezoně potvrdil zisk titulu mistra Evropy. Tovární jezdec Škody se v čele pořadí držel od páté ze čtrnácti rychlostních zkoušek, celkem vyhrál devět měřených testů, z toho šest za sebou v závěru první etapy a na začátku druhé. Další Češi závod s centrem v Poreči nedokončili. Robert Kořístka odstoupil v první etapě, Antonín Tlusťák ve druhé. Za dva týdny bude šampionát pokračovat v San Remu a vyvrcholí od 7. do 9. listopadu při Rallye du Valais ve Švýcarsku.

Hokejisté pražské Slavie vyhráli v 6. kole Tipsport extraligy v přestřelce na ledě Chomutova 7:6 po samostatných nájezdech a stále drží neporazitelnost. Vládnou soutěži o tři body před Spartou a Kometou Brno. Poslední Karlovy Vary pod vedením nového trenéra Karla Mlejnka prohrály v Plzni 3:4 po samostatných nájezdech a mají tříbodové manko na Chomutov a Vítkovice.

Fotbalisté Plzně zvítězili v předehrávce 10. kola první ligy v Jihlavě 2:1. Obhájce titulu v nejvyšší soutěži naplno bodoval po dvou předchozích remízách a minimálně do sobotního pražského derby se přiblížil vedoucí Spartě na rozdíl jednoho bodu.

Fotbalistům Plzně bude s největší pravděpodobností ve středečním utkání Ligy mistrů proti CSKA Moskva v Petrohradu scházet levý obránce David Limberský. Reprezentační zadák musel v první půli ligového duelu v Jihlavě střídat, natrhl si zadní stehenní sval.

Fotbalisté Českých Budějovic porazili v předehrávce 10. kola druhé ligy Frýdek-Místek 3:0. Před víkendovým programem se Jihočeši posunuli z osmého na třetí místo, o bod předstihli i svého soupeře.

Fotbalisté Sokolova utnuli sérii čtyř zápasů bez vítězství a v 10. kole Národní ligy porazili doma Pardubice 2:0. V tabulce se tak dostali na páté místo o bod právě před východočeského soupeře. Brankami se o to ve 21. a 27. minutě postarali Šamánek s Čadou. Pardubice dohrávaly téměř celý druhý poločas o deseti.

Ani jeden ze tří českých běžců nedokončil ultramaratonský závod Spartathlon v Řecku dlouhý 245,3 kilometru. Nejdále doběhl Michal Činčiala, před ním odstoupili Vlastimil Šroubek a Daniel Orálek, který se snažil jako první Čech absolvovat náročný závod potřetí za sebou. Po 93 kilometrech však vzdal.

Česká krasobruslařka Elizaveta Ukolová si vybojovala na tradiční Nebelhorn Trophy v Oberstdorfu účast na olympijských hrách v Soči. Patnáctiletá rodačka z ruského Kirova obsadila v redukovaném pořadí pátou pozici, přičemž k dispozici bylo šest míst. Celkově byla desátá.