Ze sportu:

Čeští fotbaloví reprezentanti zakončili přípravný kemp před nedělním oficiálním srazem na kvalifikační utkání s Itálií. Na závěr si pořádně zastříleli v rámci modelového utkání proti juniorům Sparty, které porazili jasně 9:1. Do utkání zasáhl už i sparťanský útočník David Lafata, který stejně jako Libor Kozák dal hattrick a ještě na jeden gól nahrál.

Skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková vyhráli své úvodní jízdy na mistrovství Evropy ve veslování v Seville a bez problémů si zajistili postup do sobotních semifinále. Dalším devíti českým posádkám se ve Španělsku tolik nedařilo.

Stolní tenisty El Niňa Praha dělí výhra od návratu na extraligový trůn. Svěřenci trenéra Josefa Plachého využili podruhé výhodu domácího prostředí, porazili obhájce titulu Sokol Králův Dvůr 4:2 na zápasy a v sérii na tři vítězství vedou 2:0. Třetí duel se hraje v pondělí v Králově Dvoře.

Čeští volejbalisté prohráli v přípravě v Popradu se Slovenskem hladce 0:3 na sety. Sady se hrály jen do 21 bodů, protože toto bodování se bude testovat i v Evropské lize, která oba týmy čeká.

Golfistka Klára Spilková je po prvním kole turnaje série žen Ladies European Tour (LET) v Mnichově o ránu pod hranicí cutu. Česká hráčka zapsala na UniCredit Ladies German Open výsledek 73 a dělí se o 71. místo.

Téměř kompletní daviscupový tým bude hrát jubilejní 20. ročník tenisového prostějovského challengeru. V pavouku UniCredit Czech Open 2013, který se uskuteční od 3. do 8. června, jsou z držitelů slavné salátové mísy Radek Štěpánek a Lukáš Rosol, hrají ale i Jiří Veselý a Jan Hájek.

Jiřina Ptáčníková zvítězila na špičkově obsazeném tyčkařském mítinku v Sopotech. Mistryně Evropy ve čtvrtečním závodě překonala 450 centimetrů a vyrovnala své maximum v této sezoně.

Reprezentační brankář Jaroslav Drobný by měl další dva roky působit v bundesligovém Hamburku. Dozorčí rada severoněmeckého fotbalového klubu schválila ve čtvrtek večer podle tisku upravený návrh prodloužení jeho smlouvy, která v létě vyprší. Třiatřicetiletý gólman s nabídkou, která mu podle listu Hamburger Abendblatt zajišťuje příjem okolo 900.000 eur (23 milionů korun) za rok, podle deníku také souhlasí.

Autor: Jan Charvát