Ze sportu

Hokejový útočník Jaromír Jágr hrál za Kladno v extralize ještě v úterním 38. kole extraligy proti Litvínovu. S týmem se před utkáním, které začalo v 17:30, překvapivě objevil na rozbruslení. Navzdory ohlášenému ukončení výluky v NHL se následně také naposledy v sezoně představil českým fanouškům. Původně neměla čtyřicetiletá hvězda na přání Dallasu hrát.

Tenista Radek Štěpánek vyhrál svůj první zápas nové sezony. Autor vítězného bodu z finále Davisova poháru porazil na turnaji v Sydney v prvním kole Španěla Guillerma Garciu-Lopeze 6:2 a 6:3. Ve druhém kole se čtyřiatřicetiletý Štěpánek střetne s Francouzem Julienenm Benneteauem. Šestý nasazený Štěpánek, který měl začít sezonu už v Brisbane, ale kvůli infekci oka z turnaje odstoupil, se spoléhal na dobrý servis. Vyhrál 78 procent výměn po svém prvním podání a z postupu se radoval za hodinu a čtrnáct minut.

Tenistka Klára Zakopalová postoupila na turnaji v Hobartu do druhého kola. Finalistka z Šen-čenu za hodinu porazila z pozice třetí nasazené hráčky Maďarku Timeu Babosovou 6:4 a 6:3. V druhém kole ji čeká Bulharka Cvetana Pironkovová, s kterou má bilanci 2:3, ale poslední dva zápasy ovládla.

Středeční dohrávka mezi Spartou a Pardubicemi uzavře 38. kolo hokejové extraligy. Pro oba celky půjde o důležité body, neboť se utkají přímí konkurenti na příčkách zajišťujících předkolo play off, kteří však ještě touží vklínit se do konce základní části mezi první šestku a zajistit si tak přímý postup do čtvrtfinále.

České volejbalové kadetky postoupily na mistrovství Evropy. V kvalifikaci v Brně obsadily druhé místo za Německem. Kadeti naopak ve skupině v moravské metropoli neuspěli. Kadetky postupně porazily bez ztráty setu Portugalsko, Maďarsko i Litvu a už se zajištěným postupem na šampionát na závěr podlehly Německu 1:3.Závěrečný turnaj se hraje na přelomu března a dubna v Srbsku a v Černé Hoře.

Dálkový běh na lyžích Jizerská padesátka se uskuteční. Pořadatelé oznámili, že tratě jsou připraveny a v rámci víkendového 46. ročníku se díky zlepšenému počasí pojedou všechny závody podle plánu. "Boj, který organizátoři svedli s nepřízní počasí, byl úspěšný. Jizerská padesátka se uskuteční podle plánu. Předpověď počasí navíc slibuje dobré podmínky," uvedl v tiskové zprávě mluvčí organizátorů Tomáš Leixner.

Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu z let 2010 a 2011 Zdeněk Štybar se s definitivní platností nezúčastní letošního světového šampionátu, který se koná 2. a 3. února v americkém Louisville. Důvodem je jeho program na silnici, které se začal před dvěma lety věnovat, a rovněž skutečnost, že se šampionát pojede v zámoří.

Jan Veselý pomohl nejlepším výkonem v sezoně k nečekanému vítězství Washingtonu nad dosud vedoucím týmem NBA Oklahomou City 101:99. Český basketbalista v pondělním utkání zaznamenal deset bodů a sedm doskoků. Wizards rozhodli zápas přesnou střelou Bradleyho Beala tři desetiny sekundy před koncem a sesadili Oklahomu z prvního místa tabulky.

Velmi těžký úkol čeká na úvod osmifinálové skupiny Evropského poháru basketbalisty Nymburka. Představí se na palubovce loňského čtvrtfinalisty prestižnější Evropské ligy Bilbaa. Tedy týmu, který při předchozích dvou účastech v Eurocupu došel do semifinále a má celkovou bilanci 30 výher a jen osm porážek. V této sezoně navíc v soutěži ještě nenašel přemožitele.