Ze sportu:

Dvě české tenistky si zahrají osmifinále antukového Roland Garros. Vedle favoritky Petra Kvitová uspěla i Klára Zakopalová, která si v Paříži zahraje čtvrté kolo poprvé a na grandslamu teprve podruhé v kariéře. Turnajová čtyřka Kvitová porazila v třetím kole 109. hráčku světa Ninu Bratčikovovou z Ruska 6:2, 4:6 a 6:1. Její příští soupeřkou bude rodačka z Uzbekistánu reprezentující USA Varvara Lepchenková. Zakopalová zdolala 22. nasazenou Anastasii Pavljučenkovovou z Ruska 6:3, 7:5 a bude hrát s její krajankou Marií Šarapovovou.

Čeští fotbalisté v generálce před mistrovstvím Evropy prohráli v Praze 1:2 s Maďarskem. V utkání hraném přesně týden před úvodním duelem turnaje s Ruskem poslal hosty do vedení Balázs Dzsudzsák, brzy sice srovnal Michal Kadlec z penalty, ale v závěru rozhodl o výhře Maďarska Ádám Gyurcsó. Češi tak před šampionátem přišli o sérii pěti zápasů bez porážky. Zároveň je to pro ně první prohraná generálka před velkým turnajem od roku 2000.

Čeští motocykloví závodníci Karel Abraham a Jakub Kornfeil obsadili v kvalifikaci na nedělní Velkou cenu Katalánska shodně dvanácté místo. Do páté Grand Prix letošního šampionátu tak odstartují ze čtvrté řady. Abraham na ducati, jenž v této sezoně stále čeká v královské MotoGP na první body, zajel o téměř dvě sekundy pomalejší čas než vítěz kvalifikace Casey Stoner.

Draci Brno porazili v kvalifikační skupině Evropského poháru baseballistů v San Marinu italský tým Fortitudo Boloňa 7:6. O své druhé výhře rozhodli v závěrečné deváté směně, v níž pro vítězný bod doběhl Michal Ondráček. Český mistr Technika Brno naopak po boji podlehla Barceloně 4:5 a připsala si už čtvrtou prohru v turnaji. Na podzim ji čeká boj o udržení v elitní skupině.

Cyklistické stáje Saxo Bank a Liquigas údajně jednají o spojení pro příští sezonu. V novém "supertýmu" by podle italského deníku Gazzetta dello Sport mohl jezdit i český cyklista Roman Kreuziger, jemuž končí dvouletá smlouva s Astanou.

Ragbisté Říčan obhájili titul mistra extraligy. Ve finále play off zvítězili nad Havířovem 25:11 a připsali si sedmý český titul. Pro Havířov, který před týdnem vyřadil pražskou Slavii, byla už samotná finálová účast historickým úspěchem.

Deblkanoisté Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem obsadili třetí místo na olympijské trati 1000 m v závodě Světového poháru Moskvě. Navázali tak na úspěchy z Duisburgu, kde minulý víkend vyhráli jak na kilometru, tak na poloviční distanci.

Plážové volejbalistky Lenka Háječková a Hana Klapalová se probojovaly stejně jako loni na mistrovství Evropy do semifinále. Nasazené jedničky turnaje v Haagu zdolaly Nizozemky Madelein Meppelinkovou a Sophii Van Gestelovou 2:1 na sety.

Fotbalisty Lazia Řím, mezi které patří i český útočník Libor Kozák, povede Vladimir Petkovič. Bosenský kouč u čtvrtého celku nedávno skončené italské ligy nahradil Edyho Reju, který rezignoval kvůli neshodám s majitelem Claudiem Lotitem.

Kiel s českými házenkáři Filipem Jíchou a Danielem Kubešem korunoval skvělou sezonu zápisem do historie. THW zakončil německou ligu 34. vítězstvím ve 34. zápase a jako první profesionální tým v německém sportu absolvoval ročník bez ztráty bodu.

Autor: Jan Charvát