Ze sportu:

Puškařka Kateřina Emmons získala stříbrnou medaili na mistrovství Evropy ve střelbě ze vzduchových zbraní. Držitelka kompletní sady olympijských medailí dnes nestačila ve finském Vierumäki pouze na Němku Sonju Pfeilschifterovou.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková je v polovině mistrovství světa ve vícebojích v Moskvě třetí. Dvojnásobná olympijská vítězka z Vancouveru zajela na pětistovce, své nejslabší trati, čtrnáctý čas, následující trojku pak suverénně vyhrála v novém rekordu dráhy. V čele průběžného pořadí je obhájkyně zlaté medaile Ireen Wüstová z Nizozemska, druhá je Kanaďanka Christine Nesbittová.

Skokan na lyžích Roman Koudelka obsadil páté místo v závodu Světového poháru v letech v Oberstdorfu. Dařilo se i Lukáši Hlavovi, jenž byl devátý. Loňské vítězství z tohoto můstku obhájil Rakušan Martin Koch. Druhý muž páteční kvalifikace Koudelka si v Německu vylepšil o půl metru rok starý osobní rekord z Harrachova, když v druhém kole dopadl na značku 211,5 metru.

Obří slalom Světového poháru v Bansku vyhrál Rakušan Marcel Hirscher a posunul se do čela průběžného hodnocení disciplíny. Jediný český lyžař na startu Kryštof Krýzl skončil v prvním kole, ve kterém obsadil 34. místo.

Běžec na lyžích Martin Jakš obsadil osmnácté místo v závodu Světového poháru na 15 km klasicky ve Szklarské Porebě. Na svou týden starou výhru z Nového Města na Moravě navázal vítězstvím v Polsku Švéd Johan Olsson.

V závodě Světového poháru v severské kombinaci v Klingenthalu bodoval z Čechů jen Miroslav Dvořák na 25. místě, ostatní reprezentanti nenastoupili do odpolední běžecké části. Pro druhé vítězství v sezoně si v Německu doběhl Japonec Akito Watabe.

Český tenista Tomáš Berdych si v Rotterdamu o druhý titul za sebou nezahraje. Druhý nasazený hráč prohrál v semifinále s turnajovou trojkou Argentincem Juanem Martínem del Potrem 3:6 a 1:6.

Fotbalisté Dukly vstoupili do jarní část první ligy domácí výhrou 3:0 nad poslední Viktorií Žižkov. Malé pražské derby už v úvodních sedmnácti minutách rozhodli rychlými góly Jan Pázler, Miroslav Podrazký a Petr Malý.

Hokejový brankář Tomáš Vokoun vychytal v pátečním utkání NHL vítězství Washingtonu 2:1 na ledě Floridy. Český gólman si připsal 22 zákroků a Capitals snížili ztrátu na svého soupeře v čele tabulky Jihovýchodní divize na rozdíl dvou bodů. Vokoun tak uspěl i v třetím souboji proti svým bývalým spoluhráčům. V předchozích dvou zápasech ve Washingtonu vychytal čisté konto, nyní se poprvé představil na ledě Panterů, kde strávil uplynulé čtyři sezony.

Hokejisté Kladna Rytíři prohráli ve 49. kole extraligy s Pardubicemi 3:4 po samostatných nájezdech, přestože již po deseti minutách hry měli na své straně dvoubrankový náskok. Středočeši poté vedli ještě 3:2, ale skóre vyrovnal z trestného střílení útočník Jan Kolář a sám pak také rozhodl nájezdy.

Hokejová Sparta vyhrála ve 49. kole extraligy na ledě mistrovského Třince přesvědčivě 5:2 a je na nejlepší cestě k Prezidentskému poháru pro vítěze dlouhodobé části. Pražané soupeře ještě před polovinou zápasu zdrtili pěti góly v jedenácti minutách, Oceláři už nenašli odpověď a stále nemají jistotu startu v play off.

Hokejisté Komety Brno zvítězili ve 49. kole extraligy na ledě Českých Budějovic 3:0. Zatímco domácí prohráli pátý z posledních šesti zápasů, hosté si upevnili postavení v první desítce a poskočili již na osmou příčku. Bezchybným výkonem k tomu přispěl gólman Jiří Trvaj, který vychytal pátou nulu v probíhající sezoně.

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová po sérii čtyř devátých míst za sebou obsadila v závodu Světového poháru v jízdě v boulích v japonské Naebě pátou pozici. Vyrovnala tak svůj druhý nejlepší výsledek v sezoně, v níž už dosáhla i na stupně vítězů. Devětadvacetiletá Sudová byla pátá už v kvalifikaci a ve finále své umístění zopakovala. V průběžném pořadí SP je stále čtvrtá, nicméně svou ztrátu na třetí Heather McPhieovou z USA, jež dnes byla devátá, snížila na 30 bodů.

Cyklistka Jarmila Machačová obsadila ve finále SP na dráze v Londýně druhé místo ve scratchi. Úřadující vicemistryně světa v bodovacím závodu na budoucí olympijské dráze prohrála jen s Australankou Melissou Hoskinsovou. V celkovém hodnocení této neolympijské disciplíny skončila Machačová třetí.

Česká tenistka Lucie Šafářová skončila na turnaji v Dauhá ve čtvrtfinále. Páté nasazené Francouzce Marion Bartoliové podlehla po setech 5:7, 6:4 a 1:6. V Kataru vyrovnala svůj nejlepší letošní výsledek z ledna, kdy také ve čtvrtfinále vypadla v Sydney.