Ze sportu

České volejbalistky obsadily na mistrovství světa patnácté místo. V Nagoji v posledním utkání čtvrtfinálové skupiny prohrály s Thajskem 1:3 a šampionát pro ně skončil. O konečné 15. místo se Česko dělí s Peru, posledním celkem tokijské čtvrtfinálové skupiny.

Tenista Tomáš Berdych porazil ve druhém kole turnaje série Masters v Paříži domácího Florenta Serru 6:3, 6:1 a stále má vynikající výchozí pozici v boji o postup na Turnaj mistrů. Dařilo se i Radku Štěpánkovi, jenž prošel do třetího kola po vítězství 7:6, 6:4 nad Španělem Nicolasem Almagrem. Berdychovým příštím soupeřem bude lepší ze zápasu Thomaz Bellucci - Nikolaj Davyděnko.

Rychlobruslařce Martině Sáblíkové v pátek oficiálně začíná nová sezona. V nizozemském Heerenveenu odstartuje nový ročník Světového poháru na dlouhých tratích, ve kterém bude česká rychlobruslařka usilovat o pátý celkový triumf za sebou. Dvojnásobná zlatá medailistka z olympiády ve Vancouveru si pro nadcházející sezonu stanovila stejné cíle jako v minulosti - umístění na stupních vítězů.

Cyklokrosař Zdeněk Štybar si upevnil pozici jedničky světového žebříčku. Vítěz obou dosavadních závodů Světového poháru a dvou podniků Superprestige nasbíral od začátku sezon 780 bodů a má v čele pořadí UCI suverénní náskok 308 bodů. V ženském žebříčku klesla Kateřina Nashová o jedno místo na pátou pozici, v čele je nově dosud pátá Daphny van den Brandová z Nizozemska.

Nejlepší český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný se v pátek 3. prosince představí v Praze. V hale pražské Sparty se utká s Arménem Hamletem Petrosjanem a ve hře bude obhajoba pásu evropského šampiona v lehké střední váhové kategorii. Jedná se o dobrovolnou obhajobu, ta povinná proti Ryanu Rhodesovi by měla být až v roce 2011, uvedl Konečný na svých internetových stránkách. Pětatřicetiletý Petrosjan byl v minulosti držitelem interkontinentálních titulů IBF a WBA.

Fotbalistky Sparty Praha končí v Lize mistryň. V odvetě osmifinále se švédským Linköpings FC prohrály doma 0:1 a po porážce 0:2 v úvodním duelu pro ně účinkování v pohárové Evropě skončilo. Nepomohl jim ani skvělý výkon teprve čtrnáctileté brankářky Barbory Majerové. Sparťanky dohrály v osmifinále i v minulé sezoně, před rokem podlehly londýnskému Arsenalu.