Už při studiu žurnalistiky na Univerzitě Karlově jsem poprvé začala docházet do Českého rozhlasu, a to jako externí redaktorka serveru iROZHLAS.cz. První zkušenosti jsem začala nabírat na konci roku 2019, což sebou následně přineslo mnoho směn z domova při covidové pandemii a speciální provoz redakce.
Během mého magisterského studia jsem vyjela na studijní pobyt Erasmus do dánského Aarhusu, kde jsem se věnovala videožurnalistice. Dokument All Inclusive, který jsem tam společně s mezinárodními studentkami vytvořila, dostal čestné ocenění festivalu SWIFF.
Po intenzivním půlroce práce s dokumentem jsem se rozhodla opustit online zpravodajství a směřovat k video tvorbě a publicistice. Náhoda mě přivedla jen o jedno patro výš, a to do Radio Prague International, kde nyní stojím za fotoaparátem, kamerou a střihem.
všechny články autora
-
Jiří Plecitý: Jak udělat kariéru v Evropské komisi
Jaké vzdělání je dobré mít, když chcete udělat kariéru v Evropské komisi? Je pro práce pro EK stabilní zaměstnání? Nejen to nám prozradí evropský úředník Jiří Plecitý.
-
Jiří Švarc bojuje proti chudobě
Měří Evropská unie všem stejně? Má chudý Čech stejnou životní úroveň jako chudý Němec?
-
Migrace je dobrá věc, říká evropská úřednice z Česka
Kateřina Wolfová je optimistka a věří, že i negativní jevy spojené s migrací se dají řešit.
-
Klimatická a zemědělská agenda spolu úzce souvisí
Lukáš Víšek je jedním z nejzkušenějších českých úředníků v evropských institucích. Nyní má starosti vyjednávání s třetími zeměmi o snížení uhlíkové stopy.
-
"Nenadávejte na Brusel, Brusel jsme my"
Rozhovor s Irenou Moozovou, náměstkyní GŘ Evropské komise pro demokracii, právní stát a spravedlnost.
-
Jan Jakub Ryba a jeho Česká mše vánoční. Není to mše, ale pastýřská hra, která oslavuje Ježíška
Jan Jakub Ryba, autor České mše vánoční, působil v Rožmitále pod Třemšínem. Zatímco spousta skladeb zapadla, v 19. století někdo vytáhl "Rybovku", a udělal z ní hit.
-
Vítejte na vánočních trzích! Cukroví, velké tak na jedno sousto, je česká specialita
Vítejte ve středověké Praze na Staroměstském náměstí. Jsou tu jedny z nejkrásnějších vánočních trhů v Evropě. Českou specialitu, cukroví, si pečeme sami.
-
Josef Mysliveček a jeho Sonáta č.5 A dur
Il Boemo (řečený Čech), slavnější než Mozart, přesto zapomenutý. Líbivé zpěvné sonáty složené ve slunné Itálii, kde strávil většinu života, jsou dodnes hrané.
-
Česko na talíři: Koláče. Mají i svůj mezinárodní den
Koláče mohou být velké jako mince, nebo měřit až 30 centimetrů. Velké koláče jsou jako malé obrazy, každý je originál. Mezinárodní den koláčů připadá na 23. ledna.
-
Česko na talíři: Kachna. Sváteční jídlo, které proniklo i do moderní gastronomie
Kachna je svátečním jídlem, patří k nedělnímu obědu, ke slavnostním chvílím, oslavám a vánočním svátkům. Nejlépe se k ní hodí houskový knedlík a dušené červené zelí.
Pages
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- následující ›
- poslední »