Bohemia Sekt získal na soutěži v Izraeli titul absolutního šampiona

Sekt Louis Girardot Brut 2019 ze společnosti Bohemia Sekt získal na soutěži Terravino Mediterranean International Wine And Spirits Challenge v Izraeli titul absolutního šampiona soutěže. Vinaři z České republiky krom tohoto titulu získali 32 medailí a také titul za nejlepší mladé víno z letošní sklizně. Úspěšní byli vinaři i na soutěži v San Francisku ve Spojených státech, kde získali 98 medailí včetně čtyř velkých zlatých. V tiskové zprávě o tom informoval Vinařský fond, který účast vinařů na zahraničních soutěžích finančně podporuje.

V 17. ročníku soutěže Terravino, konané v izraelském Tel-Avivu, hodnotili porotci přes 600 vín ze 12 zemí, z toho 84 moravských a českých. Víno z České republiky se šampionem stalo poosmé v historii této soutěže. Společnost Bohemia Sekt k titulu absolutního šampiona přidala ještě tři velké zlaté medaile a dvě zlaté. Titul za nejlepší mladé víno z letošní sklizně získaly Vinné sklepy Skalák za Solaris Bujaré 2022 pozdní sběr.

Závěr roku byl pro vinaře z České republiky úspěšný i na soutěži San Francisco International Wine and Spirits Competition, kde získali 98 medailí, z toho čtyři velké zlaté, 23 zlatých, 50 stříbrných a 21 bronzových. Dvě velké zlaté medaile si připsalo vinařství Agropol Mikulov, po jedné pak Znovín Znojmo a Habánské sklepy. Tato medaile se uděluje jen velmi málo vzorkům, které obdrží zlatou medaili od všech členů poroty, a tato vína pak jsou řazena mezi nejlepší vína na světě.