Další výsledky ze sportu

Motocyklový jezdec Filip Salač vyhrál kvalifikaci na zahajovací Velkou cenu Portugalska ve třídě Moto2 a podruhé v kariéře odstartuje do závodu mistrovství světa z pole position. Poprvé se mu to povedlo předloni na Sachsenringu ještě v nejslabší kategorii Moto3. Tehdy závod po technických problémech nedokončil. Na okruhu v Portimau dnes jednadvacetiletý český závodník ovládl kvalifikační boje o 58 tisícin sekundy před Španělem Arónem Canetem. Salačovi se dařilo už v pátečních trénincích, v nichž byl třetí.

Mistryně světa Eva Adamczyková obsadila páté místo v předposledním závodu Světového poháru ve snowboardcrossu v Mont-Sainte-Anne. Devětadvacetiletá česká snowboardistka v Kanadě vypadla v semifinále a následně vyhrála malé finále. Závod vyhrála Britka Charlotte Bankesová a šestým pohárovým triumfem za sebou se výrazně přiblížila k zisku křišťálového glóbu, který může potvrdit v nedělním finále. Adamczyková, jež kvůli rekonvalescenci po předloňském těžkém zranění zasáhla do sezony se zpožděním, je průběžně čtvrtá.

Devatenáctiletá snowboardistka Zuzana Maděrová získala bronzovou medaili v paralelním slalomu na juniorském mistrovství světa v Bansku. Po pátém místě v pátečním obřím slalomu se rozloučila s juniorskou kategorií pódiovým úspěchem, prvním pro český snowboarding v alpských disciplínách od dvou titulů Ester Ledecké v roce 2013. Titul získala Švýcarka Xenia von Siebenthalová.