Diskařka Pospíšilová-Cechlová vyhrála ve finále Grand Prix

Diskařka Věra Pospíšilová-Cechlová završila sezonu vítězstvím v prestižní finálové soutěži atletické Grand Prix. V Monte Carlu česká atletka hodila 65,86 metru a porazila o 29 centimetrů olympijskou vítězku Rusku Natalju Sadovovou. Třetí skončila bronzová medailistka z Atén Běloruska Irina Jatčenková. Pospíšilové-Cechlové se tak povedla odveta za olympiádu, kde skončila čtvrtá, a získala prémii 30 tisíc dolarů (asi 800.000 korun).

Třetí místo obsadil oštěpař Jan Železný. V Monte Carlu ho porazili jen Američan Breaux Greer a olympijský vítěz z Atén Nor Andreas Thorkildsen. V jednom z posledních závodů kariéry hodil Železný jediným platným pokusem 82,01 metru a prohrál s druhým Thorkildsenem jen o 51 centimetrů. Breaux zvítězil suverénně výkonem 87,68 metru.

Bronzový olympijský medailista Jaroslav Bába skončil v soutěži výškařů sedmý výkonem 223 centimetrů, které skočil na první pokus. Na laťce o čtyři centimetry vyšší už neuspěl. Vyhrál olympijský vítěz Švéd Stefan Holm, jenž překonal 233 centimetrů.