Ekumenická konference chce lidem přiblížit křesťanskou víru

O křesťanské víře v dnešním světě debatují od neděle v pražských Vršovicích představitelé různých církví. Na konferenci, která se koná ve dnech před výročím upálení mistra Jana Husa, vystupují řečníci z českých i zahraničních náboženských organizací. Hlavním tématem letošního ročníku je přesvědčivost víry.

Tajemník pořádající Křesťanské misijní společnosti Lubomír Ondráček ČTK řekl, že křesťanství má dnešní společnosti co říci. "Nepřinášíme něco, co není relevantní v dnešní době, nějaké názory, které nezapadnou," prohlásil. Dodal, že v následujících dnech se návštěvníci konference mohou těšit například na kázání významného kanadského myslitele Raviho Zachariase, jehož některé knihy vyšly i v češtině.

Na nedělním dopoledním shromáždění se sešlo několik stovek lidí, včetně mnoha rodin s malými dětmi. Tématem byla přítomnost boha v každodenním životě. Na večer organizátoři připravili program pro mládež. "V českém kontextu je tato akce zcela mimořádná," komentoval konferenci tiskový mluvčí Křesťanské misijní společnosti Tomáš Dittrich. "Dokáže ke spolupráci přizvat jak špičkové zahraniční osobnosti, tak výrazné české řečníky z širokého spektra křesťanských církví," dodal.