Gott, Vondráčková a Alexandrovci si opět získali ruské publikum

Téměř do posledního místa byla obsazena modrá křesla ve státním kremelském paláci, kde ve čtvrtek večer vystupovali Karel Gott, Helena Vondráčková a několik dalších umělců. Moskevské publikum odměnilo bouřlivými ovacemi především mnohonásobného českého "slavíka", který od roku 2000 vystupuje v Moskvě pravidelně.

Koncert, kterým vrcholí téměř dvouměsíční Evropské turné hvězd - Evropa 60 let bez války, zahájil Ódou na radost věhlasný vojenský soubor písní a tanců A.V.Alexandrova. S mužským armádním chórem si pak zapíval dvě písně i Gott.

Nepřehlédnutelný byl početný zástup Gottových věrných obdivovatelek, které svému idolu přinesly velké pugéty květin. Zlatému "slavíku" stačilo jenom přijít na scénu a už se před pódiem objevila některá z fanynek. Zpěvák odměnil ruské publikum svými známými i přejatými hity, z češtiny přitom plynně přecházel do angličtiny a ruštiny. V průběhu koncertu dostal Gott "Zlatou desku" za pět milionů prodaných desek u ruské firmy Melodija. Kuriozitou bylo, že cenu měl dostat už v 70.letech, ale kvůli byrokratickým potížím to nebylo možné, uvedla moderátorka. Stejné ocenění získali i Alexandrovci.