Hlasování o Králi bílé stopy bude do poslední chvíle napínavé

Napínavá až do poslední chvíle bude anketa o nejlepšího českého lyžaře uplynulé sezony. Po měsíčním hlasování vzejde Král bílé stopy v pátek z textových zpráv fanoušků, přičemž možnost volit skončí až v průběhu vyhlášení, které začne v 19:00 v Krušnohorském divadle v Teplicích.

"První tři místa se každým dnem mění," řekla ČTK Renata Balašová z agentury Victoria Ideas, která mediálně zastupuje lyžařský svaz. Anketa přilákala podle pořadatelů velký zájem fanoušků, kteří mohou svému favoritovi z jednoho telefonu poslat neomezené množství hlasů. Korunu vítězi večer předají lyžařský předseda Aleš Vaněk s předsedou senátu Přemyslem Sobotkou. Dá se předpokládat, že ze sedmnáctky nominovaných patří k nejžhavějším kandidátům na korunu pro vítěze běžkyně Kateřina Neumannová. Mistryně světa z Oberstdorfu anketu vyhrála již čtyřikrát, naposledy loni, a v případě pátého triumfu by v počtu výher předstihla další běžkyni Květu Jeriovou-Peckovou.

Neumannová ovšem není jedinou favoritkou, jelikož čeští lyžaři přivezli v zimě sedm medailí ze světových šampionátů. Zlato si na krk pověsil i skikrosař Tomáš Kraus, který se navíc stal prvním českým vítězem Světového poháru. Vysoko může být například dvojnásobný medailista z MS, skokan na lyžích Jakub Janda, nebo slalomářka Šárka Záhrobská, bronzová z MS v Bormiu. Stříbro ze šampionátu v jízdě v boulích dává šanci Nikole Sudové.