Horská služba varuje na hřebenech Krkonoš před zledovatělým terénem

Horská služba varuje na hřebenech Krkonoš před zledovatělým terénem. Na webu upozorňuje na ledovku a náledí a turistům doporučuje mít zimní protiskluzovou výbavu, nesmeky, popřípadě mačky. V lavinových lokalitách nejvyšších českých hor nadále platí první, nejmírnější stupeň lavinového nebezpečí z pěti. Na hřebenech Krkonoš je 90 až 120 centimetrů sněhu.

Od začátku roku se ze Sněžky na zledovatělém terénu zřítilo několik turistů. Na konci ledna po pádu ze Sněžky zemřeli dva Poláci. V únoru z Jubilejní cesty spadla česká turistka, nic se jí nestalo. Koncem února se z řetězové cesty ze Sněžky zřítil na polskou stranu hory do kotle Lomničky další turista, utrpěl zranění, do nemocnice ho přepravil vrtulník.

U hřebenové Luční boudy v nadmořské výšce 1415 metrů bylo ráno minus 11 stupňů Celsia, skoro jasno a okolo jednoho metru sněhu, uvedla na webu Horská služba (HS). V pondělí začala pravidelná jarní odstávka kabinové lanovky na Sněžku. Do 26. dubna pojede jen o víkendech a také na Velký pátek 29. března a Velikonoční pondělí 1. dubna.