Invex nabídne vizi digitální domácnosti, internet i hry

Vizi digitální domácnosti blízké budoucnosti, novinky ve vysokorychlostním připojení k internetu či nové počítačové hry představí příští týden v Brně mezinárodní veletrh Invex. Organizátoři se chlubí zvětšením výstavní plochy o desetinu na zhruba 30.000 metrů čtverečních a desetiprocentním nárůstem počtu zahraničních vystavovatelů, jichž přijede 102 ze 20 zemí.

Právě větší zaměření na běžné uživatele výpočetní techniky a spotřební elektroniky bylo jedním ze záměrů organizátorů. Proti loňsku své expozice zvětšili například mobilní operátoři, i když stejně jako minulý rok nebude mít samostatnou expozici nejmladší Oskar Mobil. Eurotel představí novou nabídku datových služeb pro firmy a připojení k internetu. Novinky pro firmy by měl nabídnout i T-Mobile, spolu s představením chystané novinky připojení na internet prostřednictvím technologie Edge. Nebude chybět ani kompletní nabídka nejprodávanějších mobilních telefonů.

Ústředním tématem pro profesionály jsou podnikové informační systémy s řadou revolučních novinek a vysokorychlostní přístup na internet. Část Invex Classic letos láká také k seznámení s aktuálními informacemi o antivirové problematice a počítačové bezpečnosti. Nabídne novinky z oboru aplikačního softwaru, například pro zpracování digitální fotografie. Návštěvníci se mohou těšit i na novinky z bezdrátové technologie Wi-Fi.

Během prvního dne Invexu bude v Brně zasedat vláda, jejíž členové se zúčastní slavnostního zahájení akce a projdou si některé expozice.