Koulař Staněk je halovým mistrem Evropy. Kvitová vyhrála turnaj v Dauhá

Koulař Tomáš Staněk je halovým mistrem Evropy. O svém vítězství na šampionátu v Toruni rozhodl v páté sérii, v níž si vylepšil sezonní maximum na 21,62 metru a poskočil z průběžného čtvrtého místa do čela soutěže. Vyhrál o 15 centimetrů před polským obhájcem titulu Michalem Haratykem. Bronz získal Chorvat Filip Mihaljevič.

"Je obrovský rozdíl mít jen medaile a zlato, protože vítěz je jenom jeden. Jsem strašně rád, že jsem si posunul nejlepší výkon, co jsem dal na velké akci. V tom mém zdravotním stavu je to úctyhodné," řekl novopečený šampion při on-line tiskové konferenci s ČTK a Právem. Vedle stehenního svalu měl problémy ještě s poraněným ukazováčkem.

Kvitová vyhrála turnaj v Dauhá, Muguruzaové nedala šanci Tenistka Petra Kvitová podruhé v kariéře vyhrála turnaj v Dauhá. V dnešním finále si třicetiletá česká hráčka poradila 6:2 a 6:1 s Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska. Světová desítka Kvitová potvrdila, že se jí v Dauhá daří. Ve finále katarského turnaje si zahrála potřetí za sebou a získala druhý titul. V roce 2018 porazila Muguruzaovou ve třech setech, poté v Dauhá nestartovala a loni ve finále podlehla Aryně Sabalenkové z Běloruska.

"Cítím se tady trochu jako doma. Mám ráda kurt, vyhovuje mi jeho rychlost a lidé jsou tu velmi milí. Prostě mi to tady sedí," řekla v televizním rozhovoru na kurtu Kvitová, která si připsala 28. titul v kariéře, čímž překonala bilanci Hany Mandlíkové. Z českých rodaček je před ní jen Martina Navrátilová s nedostižnými 167 tituly.

Další výsledky ze sportu:

Česká lyžařka Martina Dubovská obsadila ve slalomu Světového poháru v Jasné osmé místo a zaznamenala nejlepší výsledek v kariéře. Vyhrála Američanka Mikaela Shiffrinová. Devětadvacetiletá Dubovská vynechala nedávné mistrovství světa v Cortině d'Ampezzo kvůli vážnému stavu své matky Zuzany, která minulé pondělí následkům těžké autonehody podlehla.

Biatlonistka Markéta Davidová skončila ve sprintu na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě dvanáctá. Podeváté v sezoně vyhrála Norka Tiril Eckhoffová. Světová šampionka ve vytrvalostním závodě Davidová minula až poslední desátou ránu a v cíli ztratila 38 sekund na Eckhoffovou, která měla rovněž jednu střeleckou chybu.

Biatlonisté Tomáš Mikyska, Vítězslav Hornig, Jonáš Mareček a Mikuláš Karlík získali na MS juniorů bronz ve štafetě. České juniorky obsadily 13. místo.