Koupaliště kvůli vedru praskají ve švech

Obrovský zájem v dnešním tropickém počasí zaznamenala koupaliště v celém Česku. Před pokladnami se tvořily dlouhé fronty a například akvapark Olešná ve Frýdku-Místku se rozhodl, že v případě trvajícího zájmu prodlouží o víkendu otevírací dobu, zjistila ČTK. Nápor na koupaliště zhoršuje skutečnost, že stále mohou kvůli epidemickým opatřením zaplnit jen polovinu své kapacity.

Vedoucí akvaparku Olešná Jana Adamczyk Vicherová uvedla, že areál je plný. Ve venkovních prostorách bylo 1500 lidí, další stovka využívala vnitřek. "Obrovský zájem je už od rána," řekla Adamczyk Vicherová. Koupaliště kvůli zaplněné kapacitě muselo dočasně pozastavit vstup zájemců, kteří museli počkat na uvolnění kapacity. Lidé se přitom na koupalištích stále musí prokázat negativním testem či očkováním. Podle Adamczyk Vicherové jsou návštěvníci vstřícní a potvrzení předkládají. Areál navíc nabízí možnost nechat se zdarma otestovat. Akvapark je kvůli velkému zájmu připraven prodloužit přes víkend otvírací dobu. Velký zájem je i o kemp u přehrady Olešná. Vracejí se i turisté z Polska nebo Slovenska.

Přibližně 6000 lidí bylo odpoledne podle mluvčí společnosti Sareza Lenky Papajové na Letním koupališti v Ostravě-Porubě. I tam se u pokladen tvořily fronty. Provoz koupaliště totiž funguje bez omezení. Největší koupaliště a zařízení svého druhu ve střední Evropě je bráno jako přírodní koupaliště, a proto v tomto areálu neplatí mimořádné nařízení ministerstva zdravotnictví.