Krejčíková vyhrála v Praze dvouhru, Hradecká a Bouzková čtyřhru

Pražský tenisový turnaj okruhu WTA má domácí šampionky. Svoji formu potvrdila Barbora Krejčíková a ve finále deklasovala krajanku Terezu Martincovou 6:2 a 6:0. Ve čtyřhře zvítězily Lucie Hradecká a Marie Bouzková, které ve finále Livesport Prague Open zdolaly 7:6 a 6:4 turnajové jedničky Slovenku Viktórii Kužmovou a Ninu Stojanovičovou ze Srbska.

Pětadvacetiletá Krejčíková se letos i v kariéře radovala už z třetího titulu ve dvouhře mezi elitou. Předtím uspěla na antuce ve Štrasburku a senzačně na grandslamovém Roland Garros. Ve světovém žebříčku by se měla posunout na 11. místo a bude českou dvojkou. "Jsem šťastná. Ani nedokážu slovy popsat své pocity. Jsem moc ráda, že se mi to povedlo před domácím publikem," řekla druhá nasazená Krejčíková na kurtu.

Hradecká s Bouzkovou v prvním setu prohrávaly už 3:5, ale odvrátily tři setboly a tie-break pro sebe získaly poměrem 7:3. Šestatřicetiletá Hradecká rozšířila svou sbírku na 26 deblových titulů včetně dvou triumfů na grandslamech. O 14 let mladší Bouzková slavila ve čtyřhře podruhé.