Ledecká byla na ZOH čtvrtá v kombinaci, od medaile ji dělilo osm desetin

Navzdory zdravotním potížím obsadila Ester Ledecká čtvrté místo v kombinaci a zaznamenala svůj nejlepší letošní olympijský výsledek na lyžích. Trojnásobnou olympijskou vítězku dělilo v Jen-čchingu od medaile osm desetin sekundy. Ledecká do kombinace vstoupila výborným sjezdem, v němž si potřebovala vybudovat náskok. Do slalomu, který prakticky netrénuje, se pustila odvážně. Jasně porazila vítězku sjezdu Rakušanku Christine Scheyerovou. Po výpadku Shiffrinové ji nakonec předčily jen výborné slalomářky Michelle Gisinová, další Švýcarka Wendy Holdenerová a Italka Federica Brignoneová.

Slalom Ledecká odjela s prášky proti bolesti. Sjezdařský areál opouštěla e slzami v očích a s bolestivou grimasou. Čtvrtým místem se postarala o třetí nejlepší výsledek české výpravy v Pekingu po svém zlatu z paralelního obřího slalomu na snowboardu a bronzové medaili rychlobruslařky Martiny Sáblíkové v závodě na 5000 metrů.

Další olympijské výsledky:

Čeští sdruženáři Tomáš Portyk, Jan Vytrval, Ondřej Pažout a Lukáš Daněk obsadili na zimních olympijských hrách sedmé místo v závodě družstev. Zopakovali umístění z Pchjongčchangu 2018, kdy v sestavě místo Daňka byl Miroslav Dvořák. Vyhrálo Norsko, jehož finišman Jörgen Grabaak má z Pekingu třetí medaili po zlatu a stříbru v individuálních startech. Za druhým Německem se z bronzové medaile překvapivě radovali Japonci, kteří pod pěti kruhy získali cenný kov poprvé od úspěšné obhajoby olympijského zlata v Lillehammeru 1994.

Skikrosařka Nikol Kučerová vypadla na olympijských hrách v Pekingu v osmifinále. Dvaatřicetiletá česká reprezentantka obsadila v rozjížďce poslední třetí místo a celkově skončila třiadvacátá. Zlato získala Švédka Sandra Näslundová.

Krasobruslařka Eliška Březinová klesla na zimních hrách v Pekingu po nečekané dvanácté příčce v krátkém programu na 20. místo. Olympijskou vítězkou se stala úřadující mistryně světa Ruska Anna Ščerbakovová. Její favorizovaná krajanka Kamila Valijevová, která závodila navzdory pozitivnímu dopingovému testu z loňského prosince, neudržela vedení a po chybách skončila čtvrtá.