Na Pražském hradě začal Prague Food Festival

Podeváté zahájil Pavel Maurer v Královské zahradě Pražského hradu Prague Food Festival. Až do neděle tu milovníky dobrého jídla potěší ochutnávkami vybraných pokrmů snoubených s nápoji předních výrobců. Příchozí si budou moci vybrat různé laskominy pod širým nebem u čtyř desítek stánků. Loni této možnosti využilo na 18.000 lidí, kteří, jak organizátor s oblibou tvrdí, nechtějí "žít ani jíst blbě". Podle Maurera jsou připravena setkání s michelinskými šéfkuchaři. Na své si přijdou milovníci biosýrů, takzvaného rawfoodu neboli pokrmů bez tepelné úpravy, Ugovy zmrzliny z čerstvých surovin i milovníci hmyzího menu. V rámci workshopů budou zájemci moci sledovat při práci michelinského Romana Pauluse, kuchařskou rodinu Sapíkových, jednoho z nejúspěšnějších restauratérů v ČR Inda Sanjiva Suriho a biokuchařku Hanku Zemanovou.