Na veletrhy módy Styl a Kabo v Brně přijede víc vystavovatelů, tématem je svatba

Brněnské veletrhy módy Styl a Kabo se po covidu znovu rozšiřují. Zatímco před rokem přijelo 145 vystavovatelů, tak nyní od pátku 16. do neděle 18. února jich bude 164 a představí 333 značek. Ze zahraničí je 42 procent vystavovatelů, řekl dnes na tiskové konferenci ředitel veletržní akce Martin Škarka. Pořadatelé se letos také rozhodli zvýraznit svatební téma.

Nejvíce vystavovatelů je z Německa, následují Slovensko a Polsko. "Čtvrtým nejpočetnějším vystavovatelem je Pákistán, máme tu také dvě firmy z Indie," doplnil Škarka. Veletrhu se podle něj nyní daří navzdory tomu, že situace v oboru je poměrně složitá.

Svatební téma zvolili pořadatelé podle Škarky proto, že je dlouhodobě velmi frekventované. Prezentovat se budou nejen návrháři, ale i ti, kteří zajišťují doprovodné služby. "V pavilonu tak bude například svatební limuzína či květinové dekorace," řekl Škarka. Součástí bude i přehlídka studentů, kteří budou prezentovat vizi svatby v roce 2050. Součástí veletrhu budou každý den módní přehlídky, módní kolekce přijedou předvádět známé modelky.