Nákupní centra v Česku byla přeplněná

Lidé v Praze využívají první víkend otevřených obchodů. Na hranici kapacity jsou od rána obchodní domy IKEA. V obchodních centrech (OC) se fronty tvoří hlavně u prodejen s módou pro mladé. Návštěvníkům center chybí možnost využít odpočinkových zón, kde by se na chvíli posadili. Zjistila to zpravodajka ČTK na místě. Davy lidí zahltily také od ranních hodin nákupní centra Olympia a Futurum v Brně. Fronty stály především před prodejnami obuvi. Obchody byly kvůli pandemii koronaviru zavřené více než čtyři měsíce.

Nákupní shon srovnatelný s předvánoční špičkou dnes odpoledne panoval v nákupním centru Galerie Šantovka v Olomouci, které bylo od rána v obležení koupěchtivých zákazníků. Největšímu náporu čelily prodejny s textilem, které byly kvůli koronaviru dlouhé měsíce zavřené a dnes se před nimi tvořily i desítky metrů dlouhé fronty. "Aspoň dnešní mládež vidí, jaké to bylo, když se dříve stály fronty na banány," komentovala s úsměvem starší paní dlouhou frontu před prodejnou s módou New Yorker, ve které na vytouženou nákupní tašku opravňující ke vstupu do prodejny čekaly desítky mladých lidí.

Také v obchodních domech a centrech v Jihlavě byla dnes mimořádná návštěvnost lidí, kteří k nákupu využili první víkend po otevření obchodů. Manažer prodejný nábytku a doplňků Möbelix Jakub Horák odhadl počet návštěvníků na trojnásobný oproti všednímu dni. Fronty se tvořily kvůli omezené kapacitě i před některými obchody v nákupním centru Citypark, zjistila ČTK na místě.