Nárůst počtu případů covidu-19 v ČR v sobotu zpomalil

Nárůst počtu potvrzených případů nemoci covid-19 v Česku v sobotu zpomalil z pátečních skoro pěti stovek na 319. Od 1. března, kdy se v republice objevily první případy nákazy koronavirem, bylo zaznamenáno už 24.094 případů covidu-19. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví. O víkendu pravidelně nárůsty počtu nakažených klesají kvůli menšímu množství provedených testů na koronavirus. Z lidí, u nichž byla od začátku epidemie v Česku potvrzena nákaza koronavirem, se už zhruba tři čtvrtiny vyléčily a 421 nemocných zemřelo. Počet úmrtí v sobotu stoupl o dvě.

V uplynulém týdnu přibývalo lidí, kteří skončili kvůli covidu-19 v nemocnici. Podle posledních údajů na webu ministerstva k pátku 28. srpna se počet hospitalizovaných od předchozího pátku zvýšil téměř o třetinu na 156 a počet nemocných ve vážném stavu o dvě pětiny na 32. Nejvýraznější nárůsty počtu nakažených zaznamenávaly v předchozích dnech Praha a okres Příbram. Nyní je však překonalo Hodonínsko.

Koronavirem se na celém světě nakazilo už více než 25 milionů lidí. Vyplývá to ze statistik, které zveřejnily agentury Reuters a AFP. Nejvíce lidí se infikovalo ve Spojených státech, Brazílii a Indii. S covidem-19, který virus způsobuje, na světě zemřelo přes 840.000 lidí.