Nejlepší svíčkovou vaří kuchaři v Ústí nad Labem

Triumfem kuchařů z ústecké restaurace Vágnerka skončilo nedělní 9. mistrovství České republiky ve vaření svíčkové omáčky, které se konalo v Jirkově na Chomutovsku. Vítězství a vyřezávanou sošku svíčkové báby získal Jiří Goll, který zde v minulosti vyhrál již třikrát, řekl ČTK jeden z pořadatelů Libor Zavoral. Na druhém místě skončil jeho učeň Roman Kutík. Třetí místo obsadila manželka vítěze Zdenka Gollová, která v jednom z minulých ročníků též zvítězila. Soutěže se zúčastnilo 15 kuchtíků z Čech i Moravy. V sedmičlenné porotě zasedl vedle novinářů a starosty Jirkova Filipa Škapy známý bavič Petr Novotný. Součástí svíčkového mistrovství byla i soutěž v pojídání houskových knedlíků se svíčkovou omáčkou. Jejím vítězem se stal místní borec Jan Žíla, který za jednu hodinu snědl 46 knedlíků. Toto klání vyhrál již potřetí. V roce 2000 dokonce vytvořil rekord soutěže, když spořádal 57 knedlíků.