Ze sportu:

Čeští fotbalisté zakončili evropskou kvalifikaci výhrou 3:2 v Rakousku a s 22 body vyhráli třetí skupinu. Hrdinou zápasu se stal kapitán Pavel Nedvěd, který připravil všechny tři góly. Do vedení poslal Brücknerův tým ve 27. minutě Jankulovski, ale domácí po změně stran kombinovanou českou sestavu zaskočili Haasovým gólem a při vlastním oslabení dokonce Ivanschitz skóre otočil. Vachoušek ale hned z protiútoku vyrovnal a Koller v nastaveném čase rozhodl o výhře českého týmu.

Za fotbalovým rebelem Janem Šimákem přijel do České republiky na žádost funkcionářů Hannoveru a Bayeru Leverkusen sportovní psycholog. Hans-Dieter Hermann z Heidelbergu se po tříhodinovém rozhovoru s hráčem v Praze přiklonil k jedné z původních diagnóz, že Šimák trpí únavovým syndromem. Druhou variantu, že by ho sužovaly klinické deprese, lékař zavrhl.

Výsledky 11. kola extraligy ledního hokeje: Karlovy Vary - Znojmo 3:1, Kladno - Vítkovice 4:2, Sparta Praha - Zlín 10:4, Vsetín - Plzeň 2:1, Třinec - Liberec 3:2 a Pardubice - České Budějovice 6:0. Zápas Litvínov - Slavia byl odložen na 21. října kvůli rozsáhlému onemocnění střevní chřipkou v mužstvu domácích odloženo. V tabulce vedou Pardubice před Spartou a Třincem. Poslední jsou České Budějovice.

Loňský nejlepší střelec zámořské NHL Milan Hejduk vstřelil v pátečním utkání nového ročníku této soutěže dva góly Colorada, které na svém ledě přehrálo Chicago jednoznačně 5:0. V utkání Minnesoty s New York Rangers, které nakonec vyznělo pro domácí v poměru 5:3, se na straně vítězů jednou střelecky prosadil Filip Kuba a za poražené skóroval Jan Hlaváč.

Bronzovou medaili vybojoval na mistrovství světa v silniční cyklistice český reprezentant Lukáš Fůs. V závodě juniorů v kanadském Hamiltonu jej po 123 kilometrech předstihli pouze Nizozemec Kai Reus a Dán Anders Lund, jenž přivedl s malým odstupem do cíle hlavní peloton. Hned za ním si dospurtoval pro nečekaný úspěch Fůs.

Eva Celbová se Soňou Novákovou vypadly na mistrovství světa plážových volejbalistek v Rio de Janeiru v osmifinále a v konečném pořadí se dělí o deváté až šestnácté místo. Nad jejich síly byly nejvýše nasazené Američanky Kerri Walshová s Misty Maovou, s kterými česká dvojice prohrála až po velkém boji 1:2 na sety.

První český účastník seriálu formule 1 Tomáš Enge se hned v premiérové rallyeové sezoně dočkal vítězství. Sedmadvacetiletý liberecký pilot vyhrál závěrečný podnik domácího mistrovství v jednodenních automobilových soutěžích Air Design Sprintrallye Česká Lípa.

Jediná desetina bodu chyběla Martinu Tenkovi, aby ve střelbě z libovolné pistole přidal po letošních triumfech ve Fort Benningu, v Záhřebu a Changwonu i vítězství ve finálové soutěži Světového poháru. V Miláně šel český reprezentant z kvalifikace coby lídr s komfortním náskokem tří bodů na čínského soupeře I-fu Wang, finálová střelba mu ale nevyšla.