Už při studiu žurnalistiky na Univerzitě Karlově jsem poprvé začala docházet do Českého rozhlasu, a to jako externí redaktorka serveru iROZHLAS.cz. První zkušenosti jsem začala nabírat na konci roku 2019, což sebou následně přineslo mnoho směn z domova při covidové pandemii a speciální provoz redakce.
Během mého magisterského studia jsem vyjela na studijní pobyt Erasmus do dánského Aarhusu, kde jsem se věnovala videožurnalistice. Dokument All Inclusive, který jsem tam společně s mezinárodními studentkami vytvořila, dostal čestné ocenění festivalu SWIFF.
Po intenzivním půlroce práce s dokumentem jsem se rozhodla opustit online zpravodajství a směřovat k video tvorbě a publicistice. Náhoda mě přivedla jen o jedno patro výš, a to do Radio Prague International, kde nyní stojím za fotoaparátem, kamerou a střihem.
všechny články autora
-
Josef Mysliveček a jeho Sonáta č.5 A dur
Il Boemo (řečený Čech), slavnější než Mozart, přesto zapomenutý. Líbivé zpěvné sonáty složené ve slunné Itálii, kde strávil většinu života, jsou dodnes hrané.
-
Česko na talíři: Koláče. Mají i svůj mezinárodní den
Koláče mohou být velké jako mince, nebo měřit až 30 centimetrů. Velké koláče jsou jako malé obrazy, každý je originál. Mezinárodní den koláčů připadá na 23. ledna.
-
Česko na talíři: Kachna. Sváteční jídlo, které proniklo i do moderní gastronomie
Kachna je svátečním jídlem, patří k nedělnímu obědu, ke slavnostním chvílím, oslavám a vánočním svátkům. Nejlépe se k ní hodí houskový knedlík a dušené červené zelí.
-
Vítězslava Kaprálová a její Dubnová preludia
Ač zemřela v pouhých 25 letech, nesmazatelně se zapsala do hudební historie. Prosadila se nejen jako skladatelka, ale i jako dirigientka.
-
Česko na talíři: Knedlíky jsou český národní poklad
Knedlíky jsou český národní poklad. Výborné jsou s různými druhy omáček. Nejrozšířenější je houskový knedlík. Zvláštní kategorií jsou pak knedlíky sladké.
-
Česko na talíři: Knedlíky jsou český národní poklad
Knedlíky jsou český národní poklad. Výborné jsou s různými druhy omáček. Nejrozšířenější je houskový knedlík. Zvláštní kategorií jsou pak knedlíky sladké.
-
Česko na talíři: Tradiční bramborák
Bramborák s česnekem a majoránkou je oblíbenou pochoutkou, kterou nabízí každá správná česká restaurace. Jednoduše se připraví i doma.
-
Česko na talíři: Tradiční bramborák
Bramborák s česnekem a majoránkou je oblíbenou pochoutkou, kterou nabízí každá správná česká restaurace. Jednoduše se připraví i doma.
-
Česko na talíři: Kulajda
Proč se kulajdě říká kulajda a jaké houby do ní patří a jaké ne? Všechno se dozvíte v dalším dílu kulinářského seriálu Česko na talíři.
-
Česko na talíři: Klobásy a taliány
Dnes vás pozveme na klobásky. Grilovaná klobása s hořčicí je pochoutka. Navíc česká hořčice je unikát. Je jemná a přitom lehce nakyslá. Hodí se ke klobáskám všeho druhu.
Pages
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- následující ›
- poslední »