Skinheadský koncert skončil napadením kameramana; pět obviněných

Koncert skinheadské kapely na pražském Zlíchově skončil v sobotu v noci útokem jednoho z účastníků akce na kameramana České televize. Policie útočníka okamžitě zadržela. Na akci dorazilo 120 stoupenců hnutí skinheads, mezi nimiž byly i desítky dívek. Policie během večera zadržela 11 lidí, z nichž pět již obvinila z propagace fašismu, další dva čekají na obvinění z výtržnictví.

Po dobu koncertu kapely Randall Gruppe hlídkovali před restaurací U Karla Hašlera, kde se konal, desítky policistů. Kameraman byl napaden, když se opilí fanoušci rozcházeli domů. Skinheadi přitom vykřikovali sprosté nadávky nejen na novináře, ale i na policisty. "Proč nezavíráte feťáky?", "Jste hnusní komunisté", "Proč taky nechcete čistou zemi?" řvali například.

Restaurace, kde se sraz konal, je pojmenována po známém pražském písničkáři, který zahynul v koncentračním táboře. V Praze byl dnes tomuto umělci věnován celodenní program, protože na letošní podzim připadne 125. výročí jeho narození. Organizátoři také vybírali na pomník Karla Hašlera, který by měl stát v centru Prahy.