Sport

Obránce Michael Lüftner se poprvé v kariéře dostal do reprezentačního A-týmu. Třiadvacetiletý stoper je jedním z pěti fotbalistů, které trenér Karel Jarolím dodatečně povolal na zářijové zápasy kvalifikace mistrovství světa s Německem a v Severním Irsku. Nominaci doplnili také další stoper Jakub Brabec a záložníci Antonín Barák, Josef Hušbauer a Tomáš Hořava. Po šesti zápasech je národní tým ve skupině C na třetím místě právě za oběma nejbližšími soupeři. Češi ztrácejí čtyři body na druhé místo a postup do baráže už nemají ve vlastních rukou.

Vedení AS Řím se dohodlo se Sampdorií Janov na přestupu útočníka Patrika Schicka. Informovala o tom agentura ANSA. Podle italských médií by měli Giallorossi vzít českého fotbalového reprezentanta nejprve na roční hostování za pět milionů eur a poté ho koupit za dalších 33 milionů. Celkem by tak měl jednadvacetiletý Schick stát 38 milionů eur (asi 991 milionů korun), což by z něj udělalo nejdražší posilu v historii římského klubu.

Dálkař Radek Juška vyhrál univerziádu. Ve třetím pokusu skočil 802 centimetrů a jako jediný z finalistů překonal osmimetrovou hranici. Bronzové medaile přidali Kristiina Mäki na patnáctistovce a čtvrtkařská štafeta ve složení Jan Tesař, Lukáš Hodboď, Filip Šnejdr a Vít Müller. Atleti se tak postarali o první české medaile na univerziádě v Tchaj-peji, která skončí ve středu.

Ve věku 88 let v neděli zemřel bývalý předseda Československého fotbalového svazu Rudolf Kocek. Od roku 1959 byl předsedou Dukly Praha, v letech 1976 až 1983 byl předsedou Českého fotbalového svazu a místopředsedou federálního svazu, který poté řídil do roku 1990. Krátce před 80. narozeninami převzal Cenu Václava Jíry za rozvoj českého fotbalu.