Sport

Čeští fotbalisté uhráli s Ázerbájdžánem doma v Ostravě jen bezbrankovou remízu a v kvalifikaci o mistrovství světa zůstávají po třech zápasech bez vítězství. Už na začátku si tak výrazně zkomplikovali boj o postup, když se dvěma body klesli na předposlední místo a ztrácejí už sedm bodů na vedoucí Německo a pět právě na Ázerbajdžán.

S elitní dvojicí Karolína Plíšková a Petra Kvitová vyrazí české tenistky do boje o fedcupový hattrick. Kapitán Petr Pála nominoval na finále proti Francii také Barboru Strýcovou a Lucii Hradeckou. Finálové utkání se bude hrát 12. a 13. listopadu ve Štrasburku, český tým v něm bude usilovat o pátý titul za posledních šest let. Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová, která měla hlavní podíl na triumfech v letech 2011, 2012 a 2014, se vrací do sestavy po jednozápasové pauze. Lídrem týmu bude finalistka US Open a světová pětka Plíšková, hrdinka loňského pražského finále proti Ruskám, která táhne český výběr i v letošních zápasech.

Tenista Tomáš Berdych podruhé za sebou prohrál první zápas na turnaji. V Šanghaji podlehl v druhém kole Marcelu Granollersovi ze Španělska 6:7, 6:7.

Tenistka Lucie Hradecká se s turnajem v Tchien-ťinu rozloučila v druhém kole. Jednatřicetiletá česká kvalifikantka podlehla v boji o čtvrtfinále 2:6, 6:7 osmnáctileté japonské naději Naomi Ósakaové.

Čeští motocykloví reprezentanti úspěšně vstoupili do 91. ročníku endurové Šestidenní. Elitní seniorský tým bojující o Světovou trofej je po prvním dnu šestý, na vedoucí Američany ztrácí čtveřice Ondřej Helmich, Patrik Markvart, Jaromír Romančík a Jiří Hádek 6:24 minuty. Nejlepším z českých klubových týmů je zatím devátý KBS ÚAMK Unhošť, který obhajuje třetí místo z loňska.