Sport

Dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová i čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Ondřej Vetešník, Jiří Kopáč a Jan Vetešník zvládli své druhé jízdy na olympijských hrách v Riu de Janeiro a postoupili do úterního semifinále. Obě české posádky obsadily v opravách třetí místo.

Střelec David Kostelecký postoupil na olympijských hrách v Riu do večerního finále trapu. V kvalifikaci trefil 118 terčů a obsadil páté místo.

O tenisovou senzaci se na hrách v Riu de Janeiro postaraly Lucie Šafářová a Barbora Strýcová. Česká dvojice vyřadila v prvním kole čtyřhry trojnásobné olympijské vítězky americké sestry Serenu a Venus Williamsovy 6:3 a 6:4. Do druhého kola postoupily i Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou. Stříbrný pár z olympiády v Londýně 2012 svedl urputnou bitvu s Olgou Savčukovou a Elinou Svitolinovou a ukrajinskou dvojici porazil 7:6, 1:6 a 6:4.

Česká tenistka Petra Kvitová postoupila do 3. kola olympijského turnaje. Dánku Caroline Wozniackou, kterou vede její bývalý kouč David Kotyza, porazila 6:2 a 6:4. O postup do čtvrtfinále se utká buď se svou přemožitelkou z nedávného Wimbledonu Jekatěrinou Makarovovou, nebo se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou.