V Riu budou i v pondělí bojovat o medaile Češi

Foto: ČTK

V Riu de Janeiro se bude bojovat o dalších čtrnáct sad medailí a mezi českými sportovci vstoupí do hry další z nadějí - mistryně světa ve vodním slalomu Kateřina Kudějová.

Kateřina Kudějová,  foto: ČTK
V Riu de Janeiro se bude bojovat o dalších čtrnáct sad medailí a mezi českými sportovci vstoupí do hry další z nadějí - mistryně světa ve vodním slalomu Kateřina Kudějová. Střelec David Kostelecký, olympijský vítěz z Pekingu, bude v druhé části kvalifikace usilovat o postup do večerního finále v trapu. Plážové volejbalistky Markétu Slukovou a Barboru Hermannovou čeká v noci na úterý druhý zápas ve skupině.

Šafářová se Strýcovou vyřadily sestry Williamsovy

Lucie Šafářová a Barbora Strýcová vyřadily sestry Williamsovy,  foto: ČTK
O tenisovou senzaci se na hrách v Riu de Janeiro postaraly Lucie Šafářová a Barbora Strýcová. Česká dvojice vyřadila v prvním kole čtyřhry trojnásobné olympijské vítězky americké sestry Serenu a Venus Williamsovy 6:3 a 6:4. Do druhého kola postoupily i Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou. Stříbrný pár z olympiády v Londýně 2012 porazil Olgu Savčukovou a Elinu Svitolinovou 7:6, 1:6 a 6:4.

Kvitová začala turnaj úspěšně, utká se s Wozniackou

Petra Kvitová,  foto: ČTK
Česká tenistka Petra Kvitová hladce zvládla vstup do olympijského turnaje v Riu de Janeiro. Jedenáctá nasazená hráčka porazila v prvním kole Maďarku Timeu Babosovou 6:1, 6:2. O postup do osmifinále se utká s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou. Dánka, jejíž přípravu převzal po rozchodu s Kvitovou trenér David Kotyza, vyřadila Lucii Hradeckou 6:2, 6:2. Lukáš Rosol podlehl Francouzi Benoitu Pairemu.

klíčové slovo:
spustit audio