Sport

Tenistka Petra Kvitová si podruhé v kariéře zahraje finále Turnaje mistryň a má šanci navázat na titul z roku 2011. V Singapuru po velkém obratu ve druhé sadě porazila Rusku Marii Šarapovovou 6:3 a 7:6. V neděli se Kvitová střetne s Polkou Agnieszkou Radwaňskou, která v prvním semifinále zdolala Španělku Garbiňe Muguruzaovou 6:7, 6:3 a 7:5. "Jsem ještě trošku v šoku z toho, že jsem ve finále. Z toho se musím vzpamatovat, ale jsem samozřejmě moc ráda," řekla Kvitová cestou z dvorce.

Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká nenapodobily Petru Kvitovou a do finále Turnaje mistryň nepostoupily. V singapurském semifinále podlehla česká dvojice 6:7, 0:6 španělskému páru Garbiňe Muguruzaová, Carla Suárezová.

Krasobruslař Michal Březina vstoupil do Grand Prix pátým místem v krátkém programu na Kanadské brusli. Po úvodní části soutěže v Lethbridge ztrácí pětadvacetiletý český reprezentant téměř pět a půl bodu na vedoucího Japonce Daisukeho Murakamiho. Volné jízdy jsou na pořadu dnes večer. Březina jel krátký program na jazzovou hudbu Franka Sinatry, ve volné jízdě vsadil na balet Korzár od Adolpha Charlese Adama. Úvodní díl Grand Prix je pro Březinu už pátým startem v sezoně. Nejlépe si zatím vedl na Lombardia Trophy v Miláně, kde obsadil druhé místo.

Čeští volejbalisté se v kvalifikaci o ME 2017 střetnou s Estonskem, Makedonií a Rumunskem. Ženy narazí na Bělorusko, Řecko a Slovinsko.