Sport

Petru Kvitovou a Lucii Šafářovou čekají v pátek na Turnaji mistryň poslední zápasy v Bílé skupině a do semifinále může v Singapuru postoupit už jen jedna z nich. Větší šanci má vítězka Masters z roku 2011 Kvitová, k účasti v dalších bojích však bude potřebovat také pomoc krajanky Šafářové. Kvitovou čeká v pátek od 7:00 SEČ zápas s dosud ve skupině neporaženou čerstvou světovou trojkou Španělkou Garbiňe Muguruzaovou, která patří k favoritkám turnaje. Po nich nastoupí Šafářová proti Němce Angelique Kerberové.

Bývalý fotbalista Pavel Nedvěd nevyloučil možnost, že by se v budoucnu mohl stát předsedou Fotbalové asociace ČR. Nyní se však plně soustředí na svou novou roli viceprezidenta Juventusu Turín, s kterým by si rád splnil sen a vyhrál Ligu mistrů.

Jaromír Jágr nedohrál v NHL úterní zápas Floridy s Coloradem, který Panteři i bez něho vyhráli 4:1. Český útočník odstoupil ze hry už v první třetině kvůli zranění v dolní části těla. Dneska třiačtyřicetiletý nejproduktivnější hokejista Panthers netrénoval, ale podle vedení klubu by měl být brzy v pořádku.

Český útočník Jiří Hudler přihrál v hokejové NHL na dva góly Calgary, jeho tým ale podlehl v Ottawě 4:5 po samostatných nájezdech a prohrál posedmé z posledních osmi zápasů. Jednu asistenci si připsal také Hudlerův spoluhráč Michael Frolík, na straně vítězů přihrál na jednu branku Milan Michálek.

Český hokejový útočník David Krejčí z Bostonu je druhý v produktivitě NHL o bod za vedoucím Kanaďanem Jamiem Bennem z Dallasu. Krejčí si připsal v osmi zápasech 14 bodů za sedm branek a stejný počet asistencí. Benn, obhájce Art Ross Trophy pro vítěze kanadského bodování základní části NHL, nasbíral v devíti duelech osm gólů a sedm přihrávek.

Fotbalisté Zbrojovky Brno budou zřejmě až do konce podzimní části první ligy postrádat záložníka Davida Paška, jenž si poranil kotník. Úraz si přivodil před týdnem na tréninku a chyběl už ve vítězném duelu Brňanů s Viktorií Plzeň. Přesnější diagnózu určí klubový lékař až po splasknutí otoku, podezření je na natržený vaz.

Krasobruslař Michal Březina má za sebou v nové sezoně již čtyři starty, první velký test jej však čeká až nyní. V pátek se zapojí do seriálu Grand Prix, představí se na Kanadské brusli v Lethbridge.

Hokejisté Českých Budějovic už vedou první ligu o pět bodů. Pomohla jim k tomu dnešní výhra 6:2 nad Ústím nad Labem, které na vyprodaných tribunách jejich stadionu tleskalo 6341 fanoušků, i zaváhání Kladna. To prohrálo v Jihlavě 2:4 a ztratila i Slavia, jež přišla o bod v Kadani.

Basketbalisté Nymburku vstoupili do nově vzniklého FIBA Europe Cupu výhrou 70:56 na hřišti slovinského mistra Tajfunu Šentjur. Nejlepší střelec zápasu Chasson Randle dal v hostujícím týmu 21 bodů, Howard Sant-Roos přidal patnáct.

Volejbalistky Olomouce prohrály v úvodním utkání 1. kola Poháru CEV ve Schwerinu 0:3 po setech 17:25, 19:25 a 22:25. Vedoucí tým německé bundesligy měl největší převahu v úvodním setu. Od druhého dějství hostující hráčky srovnaly krok, ale nevyvarovaly se herních výkyvů.