Sport

Tenistka Lucie Šafářová má na Australian Open na dosah první grandslamový titul ve čtyřhře. S Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou postoupily v Melbourne do finále. Nad Julií Görgesovou a Annou-Lenou Grönefeldovou vyhrály první set 6:0, pak Němky kvůli onemocnění Görgesové zápas vzdaly. V pátečním finále se česko-americká dvojice střetne s Číňankou Čeng Ťie a Chan Yung-Jan z Tchaj-wanu. Ty vyřadily Záhlavovou-Strýcovou a Krajicekovou po výhře 6:3 a 6:2.

Český krasobruslař Michal Březina útočí na další medaili z evropského šampionátu. Po krátkém programu mu ve Stockholmu patří třetí příčka se ztrátou pouhých dvou desetin bodu na průběžně druhého Sergeje Voronova z Ruska. S více než osmibodovým náskokem vede obhájce titulu Javier Fernández ze Španělska. Do pátečních volných jízd postoupili i ostatní čeští krasobruslaři, Petr Coufal je po krátkém programu šestnáctý a Michal Kaška sedmnáctý.

Výškař Jaroslav Bába skočil na halovém mítinku Ostravská laťka 230 centimetrů, přesto nezvítězil. Na pokusy ho předčil Slovák Matúš Bubeník, pro nějž 230 cm představovalo nový osobní rekord. Soutěž žen vyhrála výkonem 191 cm Oldřiška Marešová.

Sjezdařka Kateřina Pauláthová skončila druhá v obřím slalomu na budoucí sjezdovce pro olympijské hry v Pchjongčchangu 2018. Česká lyžařka prohrála v závodu Far East Cupu jen se Slovinkou Katarinou Lavtarovou a získala své nejlepší FIS body v hodnocení disciplíny v kariéře.

Hokejový útočník Radek Dvořák oficiálně oznámil konec kariéry. Sedmatřicetiletý trojnásobný mistr světa, který byl po konci minulé sezony po vypršení kontraktu v Carolině bez angažmá, o tom informoval na oficiálních stránkách hráčské asociace NHLPA. Dvořák ve slavné soutěži sehrál za Floridu, New York Rangers, Edmonton, St. Louis, Atlantu, Dallas, Anaheim a Carolinu 1260 zápasů, čtvrtý nejvyšší počet mezi českými hokejisty. "Bylo pro mě ctí hrát v nejlepší lize na světě osmnáct sezon," uvedl Dvořák, který žije s ženou Irenou a syny Adamem a Alexem v Boca Raton na Floridě. Více zápasů sehráli v NHL z českých hokejistů jen Jaromír Jágr (1516), Roman Hamrlík (1395) a Robert Holík (1314).

Ve čtvrtek 12. února začne předprodej vstupenek na jednotlivé zápasy hokejového mistrovství světa, které se v květnu uskuteční v Praze a v Ostravě. Momentálně je možné kupovat vstupenky jen v takzvaných balíčcích na všechna utkání daného hracího dne, za dva týdny však organizátoři balíčky rozdělí a fanoušci tak budou mít šanci zakoupit si levnější vstupenky na vybraný duel. Do prodeje se navíc dostanou i uvolněné vstupenky z takzvaných technických rezervací. Lze tak předpokládat, že hokejoví nadšenci budou mít další šanci dostat se i na zápasy české reprezentace, které jsou nyní oficiálně vyprodané. "Dá se ale předpokládat, že vše bude o vteřinách. Budou to maximálně desítky vstupenek," řekl generální sekretář Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Martin Urban.