Sport

Hokejový útočník Martin Hanzal přispěl v pondělním utkání NHL jednou asistencí k výhře Arizony 4:3 v Torontu a s deseti přihrávkami vede ligové pořadí nahrávačů. Po akci píseckého rodáka padl první gól zápasu, vzápětí nebyla českému hráči uznána trefa na 2:0 pro hru vysokou holí. Hanzal ještě v úvodní třetině odstoupil ze zápasu kvůli zranění v dolní části těla.

Tenistky Lucie Šafářová a Američanka Bethanie Matteková-Sandsová prohrály své druhé utkání na Turnaji mistryň. Turnajové dvojky v Singapuru podlehly tchajwanským sestrám Chan Hao-ching, Chan Yung-jan dvakrát 2:6 a o postup z Bílé skupiny budou ještě muset bojovat.

Tenistovi Lukáši Rosolovi chyběly pouhé dva míčky k tomu, aby podruhé v kariéře porazil Španěla Rafaela Nadala. V úvodním kole turnaje v Basileji vyhrál český daviscupový reprezentant nad držitelem 14 grandslamových titulů první sadu jasně 6:1, ale další sety pak prohrál poměrem 5:7 a 6:7.

Volejbalisté Českých Budějovic porazili v dohrávce druhého kola extraligy liberecké obhájce titulu hladce 3:0. V repríze finálového duelu minulé sezony nedali svému jarnímu přemožiteli šanci, nejdramatičtější první set skončil poměrem 25:21. V základní sestavě vítězného mužstva se poprvé před domácím publikem představili brazilský univerzál Maciel a libero Martin Kryštof, vyhlášený nejlepším hráčem zápasu.

Basketbalisté Děčína v předehrávce 6. kola Národní ligy vyhráli 67:63 v Opavě a připsali si čtvrtou výhru za sebou, která je dostala na druhé místo tabulky. Slezanům proti vicemistrům nepomohlo ani 16 bodů a devět asistencí reprezentanta Jakuba Šiřiny.

Český motocyklový závodník Jakub Kornfeil bude podle očekávání pokračovat v mistrovství světa ve třídě Moto3 v malajsijském týmu Drive M7 SIC. Dvaadvacetiletého jezdce tak čeká sedmá sezona v nejslabší kubatuře. V seriálu debutoval v roce 2009, pravidelně však začal závodit s elitou o rok později.