Sport

Česká reprezentantka Kateřina Nash ovládla úvodní díl Světového poháru v cyklokrosu. Premiérový závod v Las Vegas, který se jel večer za umělého osvětlení, vyhrála o 15 sekund před Italkou Evou Lechnerovou. Třetí skončila úřadující vicemistryně světa z Tábora a obhájkyně prvenství v seriálu Belgičanka Sanne Cantová.

Lukáš Rosol zahájí boj českých tenistů o udržení ve Světové skupině Davisova poháru. V první páteční dvouhře proti Indii se v Dillí utká s Yukim Bhambrim. Zápas začne v 6:30 SELČ a po něm nastoupí Jiří Veselý, který je při neúčasti Tomáš Berdycha poprvé českou jedničkou, a Somdev Devvarman. Češi jsou i přes neúčast světové pětky Berdycha, který poprvé od roku 2002 neodehraje v sezoně ani jeden zápas v soutěži, favority utkání. V Dillí se ale musí vypořádat nejen se soupeřem, ale i s horkem a hlavně s vysokou vlhkostí vzduchu.

Český hokejový útočník Jiří Tlustý bude působit v NHL v New Jersey. Sedmadvacetiletý kladenský odchovanec, který naposledy hrál ve Winnipegu, podepsal s Devils jako nechráněný volný hráč roční jednocestnou smlouvu na 800 tisíc dolarů a oproti minulé sezoně si výrazně finančně pohorší. V té měl Tlustý příjem 2,95 milionu dolarů, ale závěr se mu v dresu Winnipegu nevydařil podle představ. Zvolil tak variantu pokračování v NHL, o které mluvil už na začátku srpna. "Půjdu klidně do jednoleté smlouvy a za ten rok se budu snažit si vybudovat lepší pozici," řekl Tlustý tehdy po setkání hráčů NHL s novým trenérem české reprezentace Vladimírem Vůjtkem starším.

Po 13 sezonách v NHL odchází útočník Martin Erat do Kontinentální hokejové ligy. Čtyřiatřicetiletý hráč, jenž naposledy oblékal dres Arizony, podepsal roční smlouvu s Omskem. Ruským médiím to řekl prezident Avangardu Vladimir Šalajev.

Čeští sjezdaři na soustředění v Chile jsou po středečním večerním zemětřesení v pořádku. Podle lyžařské federace FIS silné otřesy vyděsily mezinárodní výpravy, ale epicentrum bylo zhruba 250 km od oblastí, kde se řada reprezentací připravuje na novou sezonu Světového poháru. Z českých lyžařů jsou v Chile Ondřej Bank či Ester Ledecká, která září v závodech Jihoamerického poháru. Vyhrála všech šest, do nichž nastoupila. Po dvou sjezdech ovládla i oba superobří slalomy a také obě superkombinace.