Sport

Tenistka Lucie Šafářová leží ve Fakultní nemocnici v Brně s bakteriální infekcí. Finalistka letošního Roland Garros a pátá hráčka světového žebříčku zatím neví, kdy se vrátí na kurty. Šafářová letos ve čtyřhře s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou vyhrály Australian Open a Roland Garros a kvalifikovaly se na Turnaj mistryň. Pokud se česká tenistka uzdraví včas, má naději zahrát si v Singapuru na závěrečném podniku sezony WTA Tour i ve dvouhře.

Tenistka Lucie Hradecká dokázala v Québecu po dvou měsících vyhrát zápas ve dvouhře v hlavní soutěži turnaje WTA Tour. Chorvatku Donnu Vekičovou zdolala 6:2, 6:4 a postoupila do druhého kola. V něm se čtvrtá nasazená česká hráčka utká s francouzskou kvalifikantkou Amandine Hesseovou.

Mistryně světa Zuzana Hejnová je v nominaci na ocenění pro nejlepší atlety Evropy. Šampionka v běhu na 400 metrů překážek byla odbornou komisí zařazena do desítky kandidátek, kterou v úterý zveřejnila Evropská atletická asociace. Hejnová anketu vyhrála už v roce 2013, kdy se stala rovněž světovou šampionkou a stejně jako letos vyhrála i Diamantovou ligu.

Český rozhodčí Pavel Královec byl výraznou postavou 1. kola základní skupiny fotbalové Ligy mistrů. V duelu mezi Sevillou a Mönchengladbachem nařídil v druhé půli proti hostům tři penalty, dvě z nich domácí proměnili a zvítězili 3:0. Finalista minulého ročníku Juventus Turín vyhrál 2:1 na hřišti rozjetého Manchesteru City a Manchester United se po roční odmlce vrátil do Ligy mistrů prohrou 1:2 v Eindhovenu. Naopak Real Madrid porazil Šachtar Doněck 4:0 a Cristiano Ronaldo se po hattricku osamostatnil v čele historické střelecké tabulky soutěže.

Čeští basketbalisté ve středu ve čtvrtfinále mistrovství Evropy nastoupí proti Srbsku a pokusí se ještě zvýraznit nejlepší vystoupení na šampionátu od rozdělení Československa. Po překvapivé výhře 80:59 nad Chorvatskem by rádi zaskočili i dalšího velkého favorita, vicemistři světa si však hodlají dát pozor.

Čeští futsalisté vstoupili do baráže o mistrovství Evropy 2016 domácí výhrou 2:1 nad Běloruskem. Svěřenci Tomáše Neumanna v Praze vedli po trefě Michala Kovácse, ve druhé půli vyrovnal Aleksandr Černik a kapitán hostů si pak vstřelil i vlastní gól. Odveta se bude hrát za týden v Minsku.

Deblkanoisté Kašpar, Šindler a Karlovský, Jáně a kajakářky Kudějová a Vojtová prošli na MS přímo do semifinále. Hilgertovou čeká 2. kolo kvalifikace.

Ester Ledecká ovládla v lyžařské přípravě na novou sezonu v Chile dva sjezdy Jihoamerického poháru. Snowboardingová mistryně světa v paralelním slalomu se v zimním středisku El Colorado chystá nastoupit ještě k superobřímu slalomu a superkombinaci. Dvacetiletá česká olympionička porazila v obou závodech se zhruba sekundovým náskokem Rumunku Aniu Monicu Caillovou, která Jihoamerický pohár vede.

Hokejová reprezentace se v přípravě na Světový pohár, který se uskuteční příští rok v září v Torontu, představí v jednom zápase i fanouškům v Česku.

Městský soud v Praze odročil jednání o insolvenčních návrzích proti fotbalové Slavii na 3. listopadu. Klub uvedl, že k dnešnímu dni uhradil všechny své pohledávky po splatnosti, které uznává. Část závazků rozporuje, celkem se jedná o sumu mezi 25 a 30 miliony korun.