Sport

Čeští fotbaloví reprezentanti se v zářijovém vydání žebříčku mezinárodní federace FIFA udrželi na dvacátém místě. První příčku drží Argentina.

Českou fotbalovou reprezentaci do 21 let čeká v pátek zápasová premiéra pod vedením nového trenéra Vítězslava Lavičky. V Jablonci nastoupí k úvodnímu utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2017 proti Maltě. Český výběr dosud s Maltou vyhrál všech šest dosavadních zápasů, navíc s vysokým skóre 21:0.

Obhájce loňského vítězství Geoffrey Ronoh z Keni je největším favoritem sobotního jubilejního dvacátého ročníku běžecké Grand Prix v Praze na deset kilometrů. Organizátoři si od něj slibují zlepšení rekordu trati, která bude letos jiná. Mezi českými muži zabojuje pravděpodobně o prvenství trojlístek Jan Kreisinger, Jiří Homoláč a Vít Pavlišta. Ženskou favoritkou je rovněž Keňanka Caroline Kilelová.

Pro tenistku Terezu Smitkovou skončilo grandslamové US Open ve 2. kole. Česká hráčka v New Yorku nedokázala čelit razanci Madison Keysové z USA a devatenácté nasazené soupeřce podlehla 1:6 a 2:6.

Skifaři Miroslava Knapková a Ondřej Synek si díky vítězstvím ve svých čtvrtfinálových jízdách zajistili účast v semifinále veslařského mistrovství světa. V opravách ve francouzském Aiguebelette uspěly také česká čtyřka bez kormidelníka lehkých vah a ženský dvojskif.

Roman Kreuziger a Zdeněk Štybar jako největší hvězdy a s nimi Jan Bárta, Petr Vakoč, Jiří Polnický a Karel Hník tvoří nominaci pro hlavní závod na mistrovství světa v silniční cyklistice v druhé polovině září v Richmondu. Lídrem českého týmu bude Zdeněk Štybar. V této pozici s ním počítá reprezentační trenér Tomáš Konečný. Cyklista Leopold König po náročném programu a domluvě se svou stájí Sky ukončil sezonu.