Sport

Filip Ospalý se v Rimini stal mistrem Evropy ve středním triatlonu. Na tratích 1,9 kilometru plavání, 90 kilometrů na kole a 21 kilometrů běhu za ním na dalších místech skončili favorizovaný Ital Giulio Molinari a Bart Aernouts z Belgie. Kvůli rozbouřenému moři to zprvu vypadalo, že plavecká část evropského šampionátu bude zrušena, počasí se ale nakonec umoudřilo. Devětatřicetiletý Ospalý přidal zlato z Rimini k titulům mistra Evropy v triatlonu z roku 2001 a v duatlonu o pět let později.

Judista Lukáš Krpálek dosáhl na další velký úspěch. Po titulech mistra světa i Evropy získal v Maroku stříbrnou medaili na prestižním turnaji Masters pro 16 nejlepších judistů světa v jednotlivých kategoriích. V Rabatu prohrál až ve finále s Ázerbájdžáncem Elmarem Gasimovem, který je za ním ve světovém žebříčku druhý. Krpálkovi stříbro přineslo 210 bodů do olympijské kvalifikace a má tak velkou šanci, že v Riu bude mezi nasazenými.

Házenkářky Mostu jsou potřetí za sebou českými mistryněmi. Svěřenkyně trenéra Luboše Hudáka ve finále porazily Porubu 2:1 na zápasy, rozhodující duel doma vyhrály 27:19. Poruba toužila vrátit se po třech letech na trůn, doma dokázala vyhrát úvodní dramatické finále až po střelbě sedmimetrových hodů, ale v Mostu na favorizované soupeřky nestačila.

Tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek zvládli své úvodní zápasy na Roland Garros a v druhém kole nastoupí proti sobě. Čtvrtý hráč světa Berdych porazil Japonce Jošihita Nišioku 6:0, 7:5 a 6:3 a Štěpánek si díky své pestré hře poradil s Ivanem Dodigem z Chorvatska, kterého zdolal 5:7, 6:3, 6:4 a 6:1.