Sport

Výškař Jaroslav Bába a mílař Jakub Holuša se na halovém mistrovství Evropy probojovali do nedělních finálových závodů. Obhájce bronzu Bába vyhrál kvalifikaci, Holuša si postup zajistil vítězstvím v rozběhu. Bába se podělil o kvalifikační triumf s Řekem Adónisem Mástorasem a Daniilem Cyplakovem z Ruska, stejně jako oni měl bezchybný zápis na čtyřech postupných výškách. S opravami se přes 228 centimetrů dostalo dalších šest skokanů a na pokusy o kvalifikační limit 231 už se nedostalo. Česká naděje bude v O2 areně bojovat o třetí medaili z HME v řadě. Před bronzem z Göteborgu Bába vybojoval stříbro v roce 2011 v Paříži.

Cyklista Zdeněk Štybar vybojoval první vítězství v sezoně, když vyhrál jednorázový závod Strade Bianche v Toskánsku. Po 200 kilometrech porazil o dvě sekundy Belgičana Grega Van Avermaeta.

Jiří Veselý s Adamem Pavláskem udrželi tenisty ve hře o postup do čtvrtfinále Davisova poháru. Čeští mladíci v ostravské ČEZ Areně porazili ve čtyřhře Lleytona Hewitta se Samuelem Grothem 1:6, 7:6, 3:6, 7:6 a 6:2 a snížili stav utkání prvního kola s Austrálií na 1:2.

Biatlonista Michal Šlesingr skončil na mistrovství světa v Kontiolahti ve sprintu sedmý, Ondřej Moravec byl devátý a Jaroslav Soukup obsadil jedenácté místo. Titul získal Nor Johannes Thingnes Bö. Trio českých reprezentantů si zajistilo nadějnou výchozí pozici do nedělního stíhacího závodu.