Sport

Fotbalisté Sparty remizovali v Evropské lize doma s favorizovanou Neapolí 0:0 a v posledním kole základní skupiny je čeká přímý souboj o postup do play off s Bernem. Český mistr má v tabulce stejně jako italský celek, jenž si zajistil postup, deset bodů. Šanci na místo ve vyřazovací části však mají i Young Boys, kteří zaostávají o jediný bod.

Fotbalová liga má před sebou poslední podzimní víkend. Po dvou dnešních předehrávkách je na programu šest zápasů 16. kola a pozornost bude upřena zejména na neděli, kdy se bude rozhodovat o tom, kdo stráví zimní přestávku na prvním místě tabulky. Druhá Sparta nastoupí v Jihlavě a o pár hodin později se vedoucí Plzeň představí na hřišti třetího Jablonce.

Hokejový trenér Václav Sýkora bude opět působit v Kontinentální lize, Severstal Čerepovec ho angažoval do role poradce. Dvaašedesátiletý kouč v loňské sezoně vybojoval se Lvem Praha postup do finále Gagarinova poháru jako asistent Fina Kariho Jalonena, který ho v říjnu nahradil ve funkci hlavního trenéra. V KHL předtím Sýkora vedl také Petrohrad.

S novým trenérem Ladislavem Ryglem vstupují čeští sdruženáři do Světového poháru. Hlavní pozornost se bude opět upírat na Miroslava Dvořáka a také nadějného mladíka Tomáše Portyka. K favoritům patří tradičně Němci v čele s králem minulé zimy Ericem Frenzelem, Japonci a Norové.

Tenista Tomáš Berdych se podílel na jediném vítězném setu týmu Singapore Slammers, který utrpěl porážku v úvodním duelu prvního ročníku exhibiční soutěže International Premier Tennis League. V Manile nestačil na Micromax Indian Aces, kterým podlehl výrazně 16:26 na gamy.

Čeští muži si na mistrovství Evropy v curlingu o medaile nezahrají. Výběr vedený skipem Jiřím Snítilem dnes v Champéry ve Švýcarsku prohrál v souboji o play off s Norskem 4:6 a skončil pátý.

Hokejový útočník Jakub Petružálek se po necelých devíti letech vrací do extraligového Litvínova. Účastník letošního mistrovství světa podepsal s mateřským klubem smlouvu do konce sezony a v dresu Vervy by se mohl představit už v pátečním zápase proti Spartě. Definitivní rozhodnutí ale padne až v den zápasu.

Skokan na lyžích Jakub Janda obsadil páté místo v kvalifikaci na závod Světového poháru ve finském středisku Ruka. Vedoucí muž seriálu Roman Koudelka měl účast v pátečním závodu jistou předem a kvalifikaci vynechal.

České házenkářky dnes rozehrají první fázi kvalifikace o postup na mistrovství světa 2015 duelem s Ázerbájdžánem. Z turnaje v Olomouci, na němž se svěřenkyně Jana Bašného utkají ještě v neděli s Litvou, postoupí do červnového play off pouze vítězky a Češky chtějí potvrdit pozici papírových favoritek.

Praha - Fotbalisté pražské Slavie uzavřou podzimní část první ligy předehrávkou v Ostravě a v duelu musejí uspět, aby se vyhnuli pokutám. Druhým zápasem 16. kola před víkendem bude souboj předposledního nováčka z Českých Budějovic s Teplicemi.

Hokejisté vedoucího Třince přivítají v pátečním 25. extraligovém kole obhájce mistrovského titulu ze Zlína, který se po nevydařeném vstupu do sezony odpoutal z posledního místa tabulky. Velkou pozornost poutá i souboj dvou tradičních rivalů nejvyšší soutěže - na ledě druhého Litvínova se představí třetí Sparta.