Sport

Český hokejový útočník Jakub Voráček z Philadelphie je s 26 body druhý v produktivitě NHL. Se stejným počtem vede Sidney Crosby z Pittsburghu, který dal více gólů. Pětadvacetiletý Voráček ve středu na ledě New York Rangers v 17. zápase sezony teprve podruhé nebodoval a přerušením série deseti duelů s alespoň jedním bodem přišel o možnost návratu do čela pořadí.

Litvínov - Hokejový útočník Jakub Petružálek bude po předčasném konci angažmá v ruském Jekatěrinburgu podle všeho pokračovat v kariéře v Litvínově. Vedení severočeského klubu potvrdilo, že se svým odchovancem jedná o smlouvě, vše domluveno by mělo být do konce týdne.

Brankář Petr Čech by se v lednovém přestupním období mohl stát spoluhráčem reprezentačního kolegy Tomáše Rosického v Arsenalu. Britské bulvární listy uvádějí, že se Čechův dosavadní zaměstnavatel Chelsea dohodl s londýnským rivalem na přestupu českého gólmana za sedm milionů liber (242 milionů korun).

Český hokejový útočník Andrej Nestrašil opouští kádr Detroitu a má se vrátit na farmu do Grand Rapids do nižší AHL, kde působil v minulých sezonách. Red Wings jej ale museli nejdříve na 24 hodin zařadit na listinu volných hráčů, odkud si jej může vybrat případný jiný zájemce z NHL.

Basketbalisté Nymburka zvítězili v Evropském poháru doma nad Nancy 89:80 a bodově se dotáhli na francouzský celek na druhém místě tabulky skupiny C. Navíc mají lepší vzájemné zápasy, neboť úvodní duel na soupeřově půdě prohráli jen o dva body.

Volejbalisté Českých Budějovic prohráli i své druhé utkání v Lize mistrů. Zápas na palubovce Tirolu Innsbruck nezvládli a rakouskému šampionovi podlehli jasně 0:3 po setech 22:25, 19:25 a 14:25.

Fotbalisté Plzně se stali předposledním čtvrtfinalistou Poháru FAČR. Viktoria sice doma v odvetě osmifinále proti poslednímu celku ligové tabulky Hradci Králové zahazovala šance a jen remizovala 0:0, díky výhře 2:1 v úvodním venkovním duelu ale postoupila.

Futsalisté Chrudimi ve druhém utkání elitní fáze Futsal Cupu porazili v Pardubicích Slov-Matic Bratislava 2:1, ale vzhledem k dalším výsledkům ve skupině B ztratili už před posledním duelem šanci postoupit do Final Four. Českému mistrovi unikla nejlepší čtyřka v soutěži už poosmé za sebou.

Přes úvodní kolo druhého nejvyššího evropského poháru volejbalistů CEV Cupu neprošel ani jeden ze tří českých klubů. Po úterním vyřazení Fatry Zlín v Moskvě s Dynamem v domácích odvetách neuspěly ani Volejbal Brno a Dukla Liberec. Brňané prohráli s BBSK Istanbul 0:3 a stejným výsledek skončilo i utkání Liberce s francouzským Spacer's Toulouse.

Hokejisté Chomutova vedou poprvé v sezoně tabulku první ligy o víc než o bod. Díky domácí výhře nad Prostějovem 4:2 vystřídali v čele soutěže Třebíč, která nevstřelila v Ústí nad Labem ani gól a prohrála 0:3.