Sport

Čeští deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák získali na mistrovství Evropy rychlostních kanoistů v německém Brandenburgu bronzové medaile na kilometrové trati.

Trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení Martina Sáblíková opanovala v cyklistickém závodu Tour de Feminin třetí etapu, kterou byla časovka na 17,8 km v polské Bogatynii. Mistryně republiky v této disciplíně vyhrála o 12 sekund před Američankou Briannou Walleovou a posunula se v průběžném pořadí z dvanáctého místa na třetí příčku.

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký vyhrál Rallye Bohemia a obhájil tak loňské prvenství.

Tenista Lukáš Rosol si zahraje finále na antukovém turnaji ve Stuttgartu. Po vítězství nad zkušeným Rusem Michailem Južným 7:6, 6:2 bude v neděli bojovat o druhý titul v kariéře proti Španělovi Robertu Bautistovi Agutovi.

Český oštěpař Vítězslav Veselý skončil druhý v závodu Diamantové ligy v Glasgow, hodil 85,23 metrů a dotáhl se na první místo průběžného pořadí seriálu. V celkovém hodnocení má osm bodů stejně jako Egypťan Ihab Abdelrahman. Veselého nečekaně porazil díky osobnímu rekordu 86,99 metru Němec Thomas Röhler.