Sport

Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR schválil změnu soutěžního řádu, podle které by z první ligy mohl sestoupit jen jeden tým. A to v případě, že by se v druhé nejvyšší soutěži mezi čtyřmi prvními celky nenašly dva týmy, které by získaly licenci a chtěly postoupit. Informoval o tom deník Insider.

Český reprezentant Michal Navrátil obsadil na plaveckém mistrovství světa v Barceloně čtvrté místo v premiéře skoků do vody z extrémní výšky. V soutěži složené z pěti skoků si Navrátil v posledním kole polepšil o dvě příčky; k medaili měl ale daleko, dělilo jej od ní téměř 38 bodů. Sám uhájil čtvrté místo o 1,1 bodu před Britem Mattem Cowenem.

Simona Baumrtová zaplavala na MS v Barceloně český rekord na 50 m znak i v semifinále, čas 28,20 jí ale na postup nestačil, chybělo 15 setin.

Hokejista Jaromír Jágr se již připravuje na nový ročník NHL. Změnil životosprávu a zhubl, do nového působiště v týmu New Jersey Devils chce přijít v nejlepší možné formě. I proto, že může jít o vůbec poslední sezonu nejproduktivnějšího Evropana v historii slavné soutěže za mořem.

Poprvé v dvacetileté historii ženského golfového British Open se turnaje zúčastní česká hráčka. Na hřišti v slavném St. Andrews bude Klára Spilková hrát od čtvrtka svůj první major i turnaj LPGA.

Nejlepší česká volejbalistka uplynulé sezony Helena Havelková podstoupila v úterý v Rimini artroskopickou operaci ramene a čeká ji přibližně tříměsíční zápasový výpadek. Přijde tedy o zářijové mistrovství Evropy. Havelková měla na pravé ruce v rameni odtrženou šlachu od bicepsu. Zranění si přivodila v průběhu červencové přípravy české reprezentace v Kladně.

Hokejový útočník Milan Kraft, jenž byl dosud kapitánem extraligového Chomutova, ukončil ve 33 letech kariéru. Juniorský mistr světa z roku 2000 se rozhodl pro odchod z vrcholového hokeje poté, co pro něj před novou sezonu nezbylo odpovídající místo v sestavě.

Český tenista Jan Hájek skončil na turnaji v Kitzbühelu ve druhém kole. Se Španělem Danielem Gimenem dnes na rakouské antuce prohrál dvakrát 3:6.

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková vyhrály na mistrovství Evropy v Klagenfurtu i druhý zápas ve skupině a mají jistý postup do play off. Loňská pátá dvojice z londýnské olympiády dnes zdolala Britky Zaru Dampneyovou a Lucy Boultonovou jistě 2:0.

Fotbalisté Plzně mají nakročeno k postupu do závěrečného předkola Ligy mistrů, který by jim přinesl minimálně účast v základní skupině Evropské ligy. V úvodním duelu třetího předkola totiž zvítězili 4:0 na hřišti estonského mistra Nomme Kalju zásluhou dvou branek Mariána Čišovského a gólech Michala Ďuriše a Lukáše Hejdy. Za týden by si tak v domácí odvetě měli pohlídat postup.

Čtvrteční zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy mezi Libercem a FC Curych se nakonec odehraje podle plánu, přestože stadion U Nisy v noci citelně poničil přívalový déšť. Evropská fotbalová unie UEFA souhlasila s tím, že duel proběhne částečně v provizorním režimu.

Škodu za téměř půl miliardy korun způsobily v České republice červnové povodně na infrastruktuře sportovních klubů a jednot. Celkem velká voda poničila sportoviště na 184 místech a po vyčíslení dosáhla konečná částka výše 452,342.694 korun. Oznámil to Český olympijský výbor (ČOV).