Sport

Český cyklista Roman Kreuziger dojel ve třinácté etapě Tour de France na šestém místě a v celkovém pořadí se posunul na čtvrtou příčku, čímž o jednu pozici zlepšil své dosavadní maximum.

Český tenista Tomáš Berdych skončil na turnaji v Bastadu ve čtvrtfinále. První nasazený hráč podlehl po setech 5:7 a 5:7 Nizozemci Thiemu de Bakkerovi, který si tak zahraje o finále s Argentincem Carlosem Berlocqem.

Česká tenistka Klára Zakopalová porazila na turnaji v Palermu Italku Karin Knappovou 6:3, 4:6 a 6:4 a letos podruhé si zahraje ve čtvrtfinále. V Palermu ji nyní čeká Němka Dinah Pfizenmaierová. S přemožitelkou Karolíny Plíškové z prvního kola se dosud neutkala.

České tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká si letos zahrají poprvé finále ve čtyřhře. Na turnaji v Budapešti porazily Natalii Grandinovou z JAR a Petru Martičovou z Chorvatska 7:6 a 6:2 a společně mohou získat první titul od loňského října.

Česká tenistka Renata Voráčová skončila na turnaji v Palermu ve čtvrtfinále. Španělce Estrelle Cabezaové podlehla po setech 5:7 a 4:6.

Hlídka kajakářů vybojovala na juniorském mistrovství světa ve sjezdu stříbro v závodu na krátké trati. Tomáš Štefan, Matyáš Zieris a Jan Olejník zopakovali na rakouské řece Saalach v Loferu umístění ze čtvrtečního závodu v klasickém sjezdu, kdy místo Olejníka byl v týmu Adam Neubert.

Skifaři Ondřej Synek i Miroslava Knapková v závěrečném třetím závodě Světového poháru ve veslování v Lucernu bez problémů postoupili do sobotního semifinále. Synek rozjížďku vyhrál, Knapková postoupila z druhého místo. Do semifinále se kvalifikovala i čtyřka bez kormidelníka Matyáš Klang, Jakub Podrazil, Milan Doleček, Jan Pilc, která byla ve své rozjížďce třetí.

Fotbalista Milan Baroš se prý dohodl na angažmá v tureckém Antalyasporu. Sedmý tým minulé sezony Süper Lig to uvedl na svém Twitteru. V pondělí má s Barošem podepsat roční smlouvu.

Český basketbalový reprezentant Tomáš Satoranský bude i v příští sezoně hrát v Evropě a nikoli v NBA, kam ho draftovali Washington Wizards. Tým z hlavního města USA se rozhodl jednadvacetiletého rozehrávače nezařadit do svých plánů pro nový ročník. Satoranský tak zatím neví, kde bude hrát, jelikož jeho dosavadní klub ze Sevilly má finanční problémy.

Český vícebojařský talent Jan Doležal vybojoval na mistrovství světa atletů do 17 let v Doněcku bronzovou medaili. Ukončil tak šestileté čekání na český cenný kov z dorosteneckého světového šampionátu. V osmiboji poskládal svěřenec Vítězslava Peruna osobní rekord 6222 bodů a na stříbrného Rusa Felixe Šestopalova ztratil 38 bodů. Jasně vyhrál Nor Karsten Warholm součtem 6451 bodů.

Střelec Jan Sychra ovládl na Světovém poháru v Granadě disciplínu skeet. Ve finále porazil v dodatečném rozstřelu Nora Toma Beiera Jensena a z triumfu v elitním seriálu se radoval popáté v kariéře. Čtyřiačtyřicetiletý Sychra zvítězil ve Světovém poháru po dvou letech, naposledy se mu to povedlo v chilském Concepciónu; tehdy absolutním nástřelem 150 bodů vyrovnal světový rekord.